latinica  ћирилица
13/10/2020 |  09:35 ⇒ 09:44 | Autor: TANЈUG

Srbi za Trampa

Predstavnici pokreta "Srbi za Trampa 2020" iz Merilenda i Viskonsina učestvovali su u skupovima podrške kandidatima za Kongres, saopšteno je iz te organizacije.
Donald Tramp - Foto: The Wall Street Journal
Donald TrampFoto: The Wall Street Journal

Kako navode, predsjednik SAD Donald Tramp računa da kongresmeni izbore pobjedu u novembru kako bi republikanci preuzeli Donji Dom.

- Pored našeg primarnog cilja, a to je izbor predsjednika Trampa za drugi mandat, jako je značajno da se pokret "Srbi za Trampa 2020" afirmiše i napravi jake kontakte na lokalnim nivoima, u distriktima gdje živi srpsko rasejanje. To je najdirektniji način da utičemo na odluke koje se tiču naše zajednice, kako bi se one prenijele i na državni nivo - navodi prof. Dr Olga Ravasi, pokretač i predsjednica inicijative.

Dodaje da je zato važno da se timovi i predstavnici pojavljuju na lokalnim skupovima i zastupaju srpsko-američko biračko tijelo.

Pokret "Srbi za Trampa" u Merilendu podržava Kimberli Klacik, republikansku kandidatkinju, koja se kandiduje na poziciju preminulog demokratskog veterana u Kongresu, Elajdze Kamingsa.

Stefani Lalić Adams, predstavnica pokreta "Srbi za Trampa 2020" je razgovarala sa njom, upoznala je sa biračkim tijelom srpskog rasejanja u tom distriktu i pružila joj punu podrsku u ime inicijative na predstojećim izborima.

- Kim Klacik je bila jako zainteresovana za našu kampanju, i zahvalna na podršci - navodi Lalić i dodaje da se pokret nada da će Kim pobijediti, kako bi zastupala i interese sprsko-američke zajednice.

Takođe, u saveznoj državi Viskonsin, jednoj od ključnih dražava za izbore, predstavnici inicijative "Srbi za Trampa 2020", Miroslav Јović i Slaviša Rađen sa drugim članovima učestvovali su na Oktobarfestu, pružajući podršku Kongresmenu Brajanu Stejlu za reizbor.