latinica  ћирилица
13/10/2020 |  11:10 | Autor: SRNA

Petrović: Cilj - Trebinje najpoželjniji mali grad na Balkanu

Predsjednik Saveza opština i grada istočne Hercegovine Luka Petrović siguran je da će do 2030. Trebinje biti najpoželjniji mali grad na Balkanu.
Luka Petrović - Foto: RTRS
Luka PetrovićFoto: RTRS

- To nije maštanje, prosto morate imati viziju - izjavio je Petrović.

On je naveo da je po pitanju investicija grad Trebinje neprepoznatljiv.

- Sredili smo Glavnu ulicu, uradili istočnu obilaznicu, Atletski stadion, Gradski park, tržnicu, završili smo Vatrogasni dom, uz pomoć Vlade i stranih donatora Palatu pravde, postigli smo da imamo 100.000 noćenja, da je cijena zemljišta koje se prodaje porasla sa 60 na 180 KM, izdvajali smo i za sportske kolektive - rekao je Petrović.

On je rekao da je put Trebinje - Ljubinje najduža saobraćajnica koja je sanirana u Republici Srpskoj od posljednjeg rata.

Petrović je dodao da ima još projekata koje treba realizovati, a to je između ostalog i sanacija puta Trebinje – Lastva.

- Ovaj grad traži još infrastrukturnog uređenja. Јa sam za to da se nastavi sređivanje grada i ukoliko je potrebno da se ide i u kreditno zaduženje. Ovdje treba osmisliti nove projekte poput uređenja novih naselja, to je u planu. Mi smo napravili zgradu za mlade bračne parove, u planu je i zgrada za ljekare - rekao je Petrović.

On je istakao da je iz platforme koja je predstavljena pred izbore 2016. godine realizovano 95 odsto ciljeva.

- Ljudi nisu vjerovali, govorili su nam da nećemo moći to uraditi. Krenuli smo ozbiljno, sa puno energije i puno prijatelja i izvan Gradske uprave. Danas Gradska uprava ima 64 programa koje implementira. Te 2016. nismo imali novca za te programe, ali smo ih našli, radili smo sistematski i na to smo ponosni - rekao je Petrović.

On je dodao da se dnevno-političkim porukama koje su svakodnevno plasirane, zapravo skretala pažnja sa ovih projekata.

- Nije bilo lako napisati platformu, a ne realizovati toliko stvari. Mi smo se bavili stvarima koje mogu da vrijede četiri ili osam godina. Ispostavilo se da smo dosegli najveći procenat realizacije započetih programa i investicija - rekao je Petrović.

On je naglasio da su neke od programa u Trebinju počele da realizuju i druge lokalne samouprave u Republici Srpskoj.