latinica  ћирилица
13/10/2020 |  12:42 ⇒ 12:43 | Autor: Agencije

Veličković među pet najodanijih veterana u Evrokupu

Košarkaš Partizana Novica Veličković našao se na listi od pet najodanijih veterana u Evrokupu, koju je sačinio specijalizovani košarkaši portal Јurohups.
Novica Veličković (foto:StarSport) -
Novica Veličković (foto:StarSport)

Pored kapitena crno-bijelih, na listi "lojalnih džentlmena" svojim klubovima su još Suad Šehović iz Budućnosti, Karlos Suarez iz Unikahe, Kostas Kajmakoglu iz Uniksa i Per Ginter iz njemačkog Ulma.

Јurohups podsjeća da je priča 34-godišnjeg krilnog centra sa Partizanom počela 2004. godine, kada je imao profesionalni debi u crno-bijelom dresu i da je do sada u klubu proveo devet godina.

- Beograd je napustio poslije svoje najbolje sezone 2008/2009, kada je dobio priznanje za Evroliginu "Zvezdu u usponu" i ugovor sa Real Madridom, u kom je nastavio da napreduje. Godine su prolazile, a na poznato mjesto vratio se 2016. u potpuno drugačijim okolnostima i za njega i za tim. Preuzeće ulogu vođe, uprkos nedaćama i borbi protiv svog fizičkog stanja - piše Јurohups.

Košarkaški portal dodaje da Novicin posao nije gotov.

- Postao je simbol kluba i igrač sa najviše nastupa u crno-bijelom dresu, čime je nadmašio legendarnog Petra Božića. Veličkovićev posao još nije gotov jer bi kraj svog dugog putovanja želio da završi sa titulom u Evrokupu - zaključuje Јurohups.