latinica  ћирилица
13/10/2020 |  14:37 ⇒ 20:03 | Autor: RTRS

Šeranić u Zvorniku: Јoš kvalitetnije usluge zdravstvene i socijalne zaštita (VIDEO)

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić razgovarao je u Zvorniku sa gradonačelnikom Zoranom Stevanovićem, direktorima Doma zdravlja i Centra za socijalni rad o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji i projektima i ulaganjima u zdravstvene ustanove u ovom gradu.
Šeranić u Zvorniku - Foto: RTRS
Šeranić u ZvornikuFoto: RTRS

Velika izdvajanja vlada Srpske i Srbije za uređenje Bolnice, odnosno Doma zdravlja omogućiće uslove kojima se mogu pohvaliti i puno razvijenije države, kaže gradonačelnik Zvornika.

- Zahvalni smo i ministru Šeraniću za sva sredstva koja smo dobili, za rekonstrukciju i dogradnju Bolnice i sve ono što se čini da zdravstveni sistem izdrži uslove u kojima posluje u vrijeme pandemije - rekao je Stevanović.

Na sastanku je naglašeno da će projekti rekonstrukcije Doma zdravlja, dogradnje i uređenja Bolnice, koji su u toku, kao i obezbjeđivanje funkcionalnijeg prostora za Centar za socijalni rad, dodatno unaprijediti zdravstvenu i socijalnu zaštitu. To će omogućiti bolje uslove za rad i kvalitniju uslugu, istakao je Šeranić.

- Dobro je da se infrastrukturno rješavaju obje ustanove - i Dom zdravlja i Centar za socijalni rad, čime će se omogućiti pružanje kvalitetnijih usluga - rekao je Šeranić.

Šeranić je razgovarao i sa rukovodstvom zvorničke Bolnice, a glavne teme bile su funkcionisanje ove ustanove i planovi za naredni period.

Šeranić je izjavio da se u posljednje vrijeme u Republici Srpskoj povećao broj zaraženih lica virusom korona i da se taj prosjek na hiljadu stanovnika vratio unazad šest mjeseci.

Šeranić je u Zvorniku, nakon razgovora sa gradonačelnikom Zoranom Stevanovićem, podsjetio da je taj omjer isti kao što je bio početkom avgusta, nakon čega je slijedio pad zaraženih lica, ali se desilo ono što nije dobro i sada je epidemiološka situacija, svakako, nepovoljna.