latinica  ћирилица
13/10/2020 |  14:52 ⇒ 14:53 | Autor: TANЈUG

Bugarin tvrdi da nije namjerno napao Oliveru Јevtić

Bugarski državljanin Bojan Vačev se oglasio nekoliko dana nakon što je napao Oliveru Јevtić.
Olivera Јevtić - Foto: FONET
Olivera ЈevtićFoto: FONET

Legendarna srpska maratonka je od udarca pala i ostala u nesvijesti, ali je srećom izbjegla teže povrede.

Vačev je u ponedjeljak priveden i biće ispitan u policiji, ali je u međuvremenu putem bugarskih medija osvanulo i njegovo pismo javnosti.

- Želim da iskoristim svoje pravo i odgovorim. Naglašavam da sudar nije bio namjeran i da nije nastao iz nekih sebičnih potreba. Lično ne poznajem Oliveru Јevtić i želim da iskoristim ovu priliku da se iskreno izvinim njoj i njenim najbližima zbog traume koja ju je spriječila da učestvuje u događaju - naveo je Vačev.

Јevtićeva je jutros u emisiji na TV Prva, istakla da je zanima motiv napada.

Kako kaže Vačev, on nije ni poslat, ni plaćen, da uradi to što je uradio.

- To je apsolutno lažno i duboko me je pogodilo. Ne mogu da vjerujem da sam zaslužio ovakvu inkviziciju i linč, a jasno mi je da ih ima nakon čitanja brojnih poruka koje sam dobio na društvenim mrežama - naveo je on.

Iako je očigledno da je napad bio namjeran, Bugarin tvrdi da je sve samo običan nesrećni slučaj.

- Molim sve koji su odgledali snimak da shvate da je adrenalin bio na visokom nivou, a u kombinaciji s vremenskim uslovima i nedostatkom profesionalnog iskustva, to je dovelo do mojih nekoordinisanih pokreta koji su doveli do incidenta. Nadam se da će uvažena organizacija Maraton Sofije ubuduće obratiti pažnju na razliku u vještinama amatera i profesionalaca, tako što će ih podijeliti i slabijima pružiti početnu prednost. Želim brz oporavak srpskoj sportistkinji i nesmetan nastavak karijere - zaključio je Vačev.