latinica  ћирилица
13/10/2020 |  16:32 ⇒ 19:47 | Autor: RTRS

Sporazum Bolnice u Bijeljini sa Medicinskim fakultetom iz Banjaluke

Nakon što su prije nekoliko dana potpisali sporazum sa Medicinskim fakultetom u Foči, danas je u Bolnici u Bijeljini potpisan sporazum o naučno-stručnoj i poslovnoj saradnji i sa Medicinskim fakultetom u Banjaluci.
Bijeljina:Ranko Škrbić i Zlatko Maksimović - Sporazum - Foto: SRNA
Bijeljina:Ranko Škrbić i Zlatko Maksimović - SporazumFoto: SRNA

Dekan ove visokoškolske ustanove Ranko Škrbić, istakao je prilikom potpisivanja, da je obrazovanje i usavršavanje zdravstvenih radnika njihov primarni zadatak, te da je to i definisano protokolom o saradnji, a najviše kada je riječ o specijalizacijama, subspecijalizacijama i kontinuiranoj medicinskoj edukaciji.

Saradnjom sa bolnicom u Bijeljini želimo da najskuplji proizvod u zdravstvu, a to su zdravstveni radnici svih profila, odškolujemo što kvalitetnije. Uz naše i resurse bolnice, nadamo se da će saradnja biti na obostrano zadovoljstvo, a sve na korist svih pacijenata Semberije, rekao je dekan Medicinskog fakulteta u Banjaluci.

Škrbić je rekao da je tokom današnjeg susreta sa Maksimovićem izražena želja i potreba da se uspostavi saradnja, kao dobar način i primjer i za ostale zdravstvene ustanove, kako bi bili stvoreni adekvatni uslovi i pozicija da bolnica sa svojim kadrom bude na usluzi građanima Semberije i Bijeljine.

- To i jeste razlog današnjeg potpisivanja sporazuma. Njime želimo da Medicinski fakultet u Banjaluci, kao što je to nedavno učinio i Medicinski fakultet u Foči Univerziteta Istočno Sarajevo, a sada i bolnica u Bijeljini, definisati neke oblasti u našoj saradnji koje se prije svega odnose na specijalizacije, supspecijalizacije i kontinuiranu medicinsku edukaciju - rekao je Škrbić.

Medicinski fakultet u Banjaluci je vodeća ustanova u Republici Srpskoj kada su postdiplomske studije u pitanju, a iz bijeljinske bolnice poručuju da će se u narednom periodu svi zaposleni maksimalno potruditi da nastave sa usavršavanjem, ne samo doktora, već i svih zdravstvenih profila.

- Ulagati u nauku, ulagati u znanje je investicija koja se uvijek isplati - rekao je Maksimović i zahvalio Škrbiću što je posjetio bolnicu u čijoj je izgradnji učestvovao kao ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Govoreći o vakcinama protiv kovida 19, Škrbić je istakao da ulaze u posljednju fazu kliničkog testiranja, te da ćemo još malo sačekati na nabavku, dok se ne vidi njihovo dejstvo.

Kada su antivirusni lijekovi u pitanju, Škrbić je izjavio da je Republika Srpska nabavila određeni broj japanskih lijekova koji su na testiranju i uskoro će biti u upotrebi.