latinica  ћирилица
13/10/2020 |  18:26 ⇒ 18:28 | Autor: SRNA

Božović očekuje da nova crnogorska vlast podrži "mini-Šengen"

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović rekao je danas da očekuje da nova crnogorska Vlada aktivno učestvuje u stvaranju povoljnije poslovne klime, unaprijedi regionalnu privrednu saradnju, kao i da prihvati podršku "mini-Šengenu".
Vladimir Božović - Foto: Screenshot
Vladimir BožovićFoto: Screenshot

On je na današnjem sastanku sa delegacijom Savjeta stranih investitora u Crnoj Gori istakao da je Srbija veoma posvećena privlačenju stranih investicija i davanju pune podrške njihovom uspješnom poslovanju, te da kao država u tome zauzima lidersku poziciju na zapadnom Balkanu, saopšteno iz Ambasade Srbije.

- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov tim daju značajan doprinos tome, a sa idejom i projektom "mini-Šengena" sve dobija na značaju - rekao je ambasador i istakao značajnu saradnju Savjeta stranih investitora u Srbiji sa tamošnjom Vladom.

On je predložio i da Savjet organizuje javnu debatu o poslovanju u vrijeme pandemije virusa korona, kako bi se čula sva dosadašnja iskustva i ideje koje mogu pomoći boljem i uspješnijem poslovanju u tim uslovima.

- Sagovornici su se saglasili da nastave intenzivnu komunikaciju i saradnju, istakavši da srpski privrednici u okviru Savjeta predstavljaju značajan i konstruktivan dio - navodi se u saopštenju.

Predsjednici Savjeta stranih investitora u Crnoj Gori predali su Božoviću "Bijelu knjigu", deseto izdanje u formi izvještaja, o investicionoj klimi 2019. godine, koja predstavlja prikaz poslovnog okruženja kroz utiske njihovih članova, kao i nalaze priznatih međunarodnih izvještaja.