latinica  ћирилица
13/10/2020 |  20:33 ⇒ 20:48 | Autor: SRNA

Zagreb: Ranjenom policajcu izvađena tri metka, jedan ostaje u tijelu

Ljekari zagrebačke bolnice "Sestre milosrdnice" iz tijela policajca ranjenog na Markovom trgu izvadili su tri metka, a trenutno je preveliki rizik da se izvadi i četvrti, koji će do daljeg ostati u tijelu, rekao je direktor ove zdravstvene ustanove Mario Zovak.

Zovak je istakao da vađenje metka ne dolazi u obzir dok je policajac akutno povrijeđen, jer da bi se do njega došlo, morale bi se povrijediti druge strukture u organizmu i komplikacije bi bile daleko veće.

- Četvrti metak, koji je duboko u zdjelici, blizu kostiju, vena i arterija, biće vađen jednoga dana, koji je sada nemoguće precizirati, a policajac će morati živjeti s njim - rekao je Zovak.

On je naveo da će se osim fizičkog oporavka, policajac morati nositi i sa psihičkim posljedicama svega što je preživio, kao i sa činjenicom da u sebi ima metak, javljaju hrvatski mediji.

Psihijatar Herman Vukušić, koji ima veliko iskustvo u radu s ratnim veteranima, kaže da psihičke posljedice kod policajca mogu biti dugotrajne.

Portal 24 sata navodi da je policajac uplašen i zabrinut zbog svog zdravstvenog stanja, ali je generalno u dobrom psihičkom stanju.

Do ranjenog mladića trenutno niko od porodice i prijatelja ne može doći, s obzirom na to da su posjete u bolnici zabranjene.

Danijel Bezuk je juče ujutro hicima iz automatskog oružja ranio tridesetjednogodišnjeg policajca iz obezbjeđenja Vlade kada je ispalio rafal prema ulaznim vratima Banskog dvora, sjedišta hrvatske Vlade.

Napadač se potom ubio na zagrebačkom Јabukovcu.