latinica  ћирилица
14/10/2020 |  13:48 ⇒ 14:51 | Autor: RTRS

Daun syndrom centar Banjaluka obilježio Međunarodni dan svjetskih standarda

Daun syndrom centar Banjaluka uz muzičko plesnu radionicu obilježio je Međunarodni dan svjetskih standarda.
DSC Banjaluka - Foto: RTRS
DSC BanjalukaFoto: RTRS

Pridržavajući se mjera oko virusa korona Daun syndrom centar Banjaluka mora nastaviti s radom, što podrazumijeva rad škole glume, muzičko-plesne škole kao i da sprovodi program socijalne rehabilitacije.

- Uprkos problemima finansijske prirode mi moramo raditi sa osobama sa Daunovim sindromom. Iako smo od marta mjeseca uveli on lajn radionice koje i sada sprovodimo uporedo sa radom "uživo" smanjenim kapacitetom zbog prepiručenih mjera, mi pripremamo glumce za prestojeće aktivnosti - naveli su u ovom centru.

Ističu da obilježavanjem Međunarodnog dana svjetskih standarda žele da ukažu na značaj rješenja koja standardi nude proizvođačima, projektantima, pružaocima usluga, te da u standarizacijski proces uključe što je moguće veći broj osoba sa Daunovim sindromom koji imaju pravo na rad.

 - Nastojimo da uključujemo osobe sa Daunovim sindromom u sve životne sfere u kojima su potrebni standardi. Kad vas Bog financijski blagoslovi, nemojte podizati životni standard. Podigni standard davanja, jer ruka onog koji daje je uvjek iznad one koje prima - ističu u Daun syndrom centru Banjaluka.