latinica  ћирилица
14/10/2020 |  14:45 ⇒ 14:45 | Autor: SRNA

Višegrad ima šta da ponudi turistima

Ministarka za trgovinu i turizam Republike Srpske Suzana Gašić rekla je da u narednom periodu u Srpskoj fokus prvenstveno mora biti na domaće turiste, jer su novonastali uslovi epidemije virusa korona natjerali društvo da više razmišlja o domaćim sadržajima, kao što je Višegrad koji ima ogromnu istoriju koju treba iskoristiti.
Višegrad - Andrićgrad - Foto: SRNA
Višegrad - AndrićgradFoto: SRNA

- Važno je da našim građanima dočaramo i prezentujemo sve potencijale koje nudi Republika Srpska, a kako bi oni, samim tim, to predstavili svim stranim turistima koji dođu u našu zemlju - istakla je Gašićeva u Višegradu.

Ona je navela da u ovoj opštini ulažu ogromne napore da bi Višegrad prikazali na najbolji način svima onima koji su zainteresovani da posjete ovaj grad i uvjere se u njegove potencijale.

Nakon posjete Andrićgradu, Turističkoj organizaciji Višegrad i mostu Mehmed-paše Sokolovića, ona je izrazila uvjerenje da će ova organizacija u saradnji sa lokalnom zajednicom privući ogroman broj turista i u narednoj turističkoj sezoni.

Predstavnik Turističke organizacije Višegrad Branislav Andrić rekao je da su sa Gašićevom danas razgovarali o projektima koji će se realizovati u narednom periodu u ovoj opštini.

- Prethodnih dana, Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske i Vlada Srpske iznijeli su optimistične najave za Višegrad, kao što su ulaganja u Višegradsku banju i ostale turističke potencijale ove lokalne zajednice - naveo je Andrić.

On je dodao da je opšti stav svih turističkih organizacija u Republici Srpskoj da planove za narednu turističku sezonu prilagođavaju situaciji.

Direktor Rehabilitacionog centra "Vilina vlas" Dušana Bukvić rekla je da je danas bilo riječi o dosadašnjem načinu rada ovog centra, njegovom načinu održivosti i o turističkim vaučerima, u skladu sa najavljenim ulaganjima u Višegradsku banju.