latinica  ћирилица
14/10/2020 |  14:55 ⇒ 14:55 | Autor: SRNA

SNSD Prijedor: Poziv na fer i korektnu kampanju

Predsjednik Gradskog odbora SNSD Prijedor Saša Bursać pozvao je danas sve političke subjekte na fer i korektnu kampanju i poručio da svi kandidati za lokalne izbore shodno funkciji za koju se kandiduju treba da drže do digniteta i da ne prave lažne spektakle.
GO SNSD-a Prijedor -
GO SNSD-a Prijedor

- Kandidata za odbornike je mnogo. Ne treba da se prave nikakve tenzije. Mi smo svi Prijedorčani, mi i poslije ovih izbora treba da živimo zajedno i zato treba da se ponašamo dostojanstveno i u kampanji, jer proći će samo 31 odbornik koji će praktično predstavljati sve građane - rekao je Bursać na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je ocijenio da je stanje prijedorske bolnice jedan od gorućih problema i da javnost nema odgovore na pitanja šta je sa novim aparatima koji su potopljeni u vodi i nikada nisu počeli sa radom ili šta je sa angio salom za koju je Vlada Republike Srpske prebacila prijedorskoj bolnici 1,7 miliona KM iz klirinškog duga.

- Nažalost, najbolji kadrovi nam odlaze iz bolnice, najbolji doktori specijalisti i drugo medicinsko osoblje. Odlaze u druge medicinske ustanove u Republici Srpskoj, ali, što je još žalosnije, odlaze van granica Republike Srpske. Treba ljudima obezbijediti uslove i adekvatno ih nagraditi da bi mi Prijedorčani i stanovnici regije imali bolje uslove - ocijenio je Bursać.

Kandidat za gradonačelnika Prijedora Dalibor Pavlović pozvao je svoje protivkandidate na fer i korektnu izbornu borbu, te se osvrnuo na izjave u kojim ga je vršilac dužnosti direktora bolnice "Doktor Mladen Stojanović" Prijedor Mirko Sovilj nazvao neupućenim u dešavanja i način rada u bolnici, iako bi kao rukovodilac Filijalne Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske Prijedor morao biti.

- Smatram nekorektnim njegove izjave i to je ono što se mi kao kolege moramo razumjeti i ne možemo na takav način razgovarati - dodao je Pavlović.

On je naveo da ga mjesecima građani zovu i šalju poruke i slike o stanju u bolnici.

- Nismo zadovoljni stanjem u bolnici. Moram da izrazim žaljenje time što je naša bolnica jedina u Republici Srpskoj smanjila plate doktorima u prosjeku za oko 350 KM. To je ono što nije smjelo biti urađeno jer je Republički štab za vanredne situacije apelovao da se plate u režimu kovida 19 ne smanjuju - rekao je Pavlović.

On je pohvalio doktore, medicinske sestre i sve koji rade u bolnici.

- Oni su ti koji su nas spasavali u samom početku korone i dan-danas vode računa o našim životima i našem zdravlju. To je ono na čemu ljudima treba odati počast i cijeniti ih, a ne smanjivati plate - poručio je Pavlović.

Šef Izbornog štaba prijedorskog SNSD-a Dragoslav Kabić pozvao je sugrađane da izađu na izbore i da na taj način pomognu demokratski proces, uz uvažavanje svih epidemioloških mjera.

- Pozivam i sve političke partije na fer i korektne izbore, da se uzdržimo svih onih radnji i priča koje prelaze u lične sukobe i da pružimo našim građanima šansu da oni odluče ko će nas voditi u naredne četiri godine - poručio je Kabić.

On je upozorio na ponovno širenje zaraze i pohvalio osoblje bolnice koje se već mjesecima bori sa virusom korona, a posebno infektivno odjeljenje sa doktorom Borisom Ćurguzom na čelu koje je najizloženije i koje daje svoj maksimum.

- Nismo zadovoljni objektom gdje je smještena kovid bolnica, to je stara bolnica, psihijatrija, i dio je bio devastiran i mislimo da nisu bili adekvatni uslovi za smještaj. Znam da je tražena pomoć i od privatnika grada Prijedora, pomoć za rekonstruisanje tog objekta kovid bolnice, pa mogu da pitam da li ima informacija koliko je novca prikupljano i šta je sa njim urađeno - rekao je Kabić.