latinica  ћирилица
14/10/2020 |  17:09 ⇒ 17:13 | Autor: SRNA

Iduće godine formiranje Centra za socijalni rad u Šekovićima (FOTO)

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je danas da bi u Šekovićima naredne godine trebalo da bude formiran Centar za socijalni rad.
Šeranić sa Ristićem i saradnicima (foto: Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Srpske) -
Šeranić sa Ristićem i saradnicima (foto: Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Srpske)

Šeranić je, nakon sastanka sa načelnikom opštine Momirom Ristićem, direktorom Doma zdravlja i rukovodiocem Službe za socijalni rad, rekao novinarima da će resorno Ministarstvo pružiti podršku za realizaciju ovog cilja kako bi građani dobili kvalitetnije usluge iz oblasti socijalne zaštite

On je čestitao načelniku na aktivnostima koje je ova opština preduzimala kada su u pitanju odgovori na epidemiju virusa korona.

- Dom zdravlja se u smislu svog funkcionisanja stabilizovao, iako ima određenih nepovoljnih aktivnosti koje se vuku iz prethodnog perioda, a koje ćemo gledati da rješavamo - rekao je Šeranić.

On je izrazio nadu da će ti problemi biti prevaziđeni uz podršku načelnika i opštinskog budžeta iz koga se izdvajaju sredstva za Dom zdravlja.

Ristić je rekao da su se na sastanku usaglasili da je pružanje zdravstvene zaštite na području opštine zadovoljavajuće u odnosu na okruženje.

- Pokrenuli smo inicijativu za formiranje Centra za socijalni rad u našoj opštini, što nam je već bila obaveza, ali s obzirom da smo izrazito nerazvijena opština, tom do sada nismo uspjeli - rekao je Ristić.

On je izrazio nadu da će u dogovoru sa ministrom Šeranićem u budžetu za narednu godinu biti predviđena sredstva za tu namjenu.