latinica  ћирилица
14/10/2020 |  18:48 ⇒ 19:48 | Autor: RTRS

Cvijanović u Srpcu; Donacija višečlanoj porodici Večernović (VIDEO)

Predsjednica Srpske Željka Cvijanović u posjeti Srpcu. Saobraćajna infrastruktura i utvrđivanje obala, kao zaštita od poplava, najvažniji su projekti u toj opštini, rekla je Cvijanović. U Srpcu se nadaju nastavku saradnje sa republičkim institucijama.
Željka Cvijanović posjetila porodicu Večernović - Foto: SRNA
Željka Cvijanović posjetila porodicu VečernovićFoto: SRNA

Opština Srbac je na razvojnom putu, a zajedničkim angažmanom lokalne i republičkih vlasti postignuto je mnogo, poruka je nakon sastanka. Mnogo je reaalizovanih projekata, ali i mnogo onih koji su u pripremi, rekla je predsjednica Cvijanović, i dodala da su Planovi ove lokalne zajednice ambiciozni i odnose se na stvaranje sve boljih uslova za život građana.

- Vlada Srpske kroz svoje programe učestvuje u svim tim kapitalnim projektima. Osim toga, interesuje nas i sve što se odnosi na uređenje škola i vrtića. Srećna sam što vidim da ovdje ima projekata, da će početi gradnja novog vrtića, da se saniraju školski objekti - poručila je Cvijanović.

Načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević istakao je da bilo razgovora o infrastrukturnim problemima, realizaciji kapitalnih investicija, mogućnosti dovođenja investitora i otvaranju radnih mjesta.

Lokalna uprava je zainteresovana za rješavanje problema negativne stope nataliteta, odnosno donošenje mjera pronatalitetne politike, za šta im je potrebna pomoć republičkih vlasti, rekao je načelnik. A upravo pomoć osmočlanoj porodici Večernović u selu Nožičko kod Srpca korak je u rješavanju tog pitanja, rekla je su predsjednica Cvijanović.

Foto: SRNA

- Ono što je realno za očekivati jeste da im se naprave bolji uslovi za život i to ćemo i uraditi ovom donacijom koju je obezbijedio kabinet predsjednika. Popravka kuće i plastenik - rekla je Cvijanović.

 

      View this post on Instagram

Srećna sam što imam priliku da doprinesem tome da divna, devetočlana porodica Večernović iz sela Nožičko renovira svoj dom i obezbijedi bolje uslove za život.

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic) on Oct 14, 2020 at 7:15am PDT

Senka Večernović je zahvalila za ogromnu pomoć, ističući da će im na ovaj način biti riješen trenutno najveći problem.

- Posebno nam znači to što ćemo dobiti plastenik, jer od poljoprivrede živimo. Suprug i ja nemamo stalan posao, ali radimo za svoju djecu - rekla je Senka.

Željka Cvijanović, kao potpredsjednica SNSD-a razgovarala je u Srpcu i sa rukovodstvom Opštinskog odbora SNSD-a. Sastanku su prisustvovali i predsjednici mjesnih odbora SNSD-a u Srpcu.