latinica  ћирилица
14/10/2020 |  19:08 ⇒ 19:52 | Autor: RTRS

Višković u Ribniku: Pomoć republičkih institucija biće nastavljena (VIDEO)

Republičke institucije nastaviće da pomažu Ribniku, kao što su radile i do sada, izjavio je premijer Radovan Višković. Sa opštinskim rukovodstvom razgovarao je o stanju u toj lokalnoj zajednici, sprovedenim, ali i budućim projektima.
Višković u Ribniku - Foto: Twitter
Višković u RibnikuFoto: Twitter

Ribnik je na putu da postane opština bez nezaposlenih, koji aktivno traže posao u Zavodu za zapošljavanje, istakao je premijer. Poručio je da je Ribnik napravio veliki iskorak.

- Ima sve potencijale sa šest, šest i po hiljada stanovnika, ima i budžet koji je po broju stanovnika isto tako dobar budžet, malo kreditno zaduženje, jedan domaćinski odnos ljudi koji vode ovu lokalnu zajednicu, dobar privredni ambijent - rekao je Višković.

Načelnik opštine Ribnik Nebojša Karać istakao je da su ponosni smo su u ovoj godini, kad je budžet i ostalo ugovorili tri miliona i 643 hiljade investicija.

- Ribnik je u ovim ovim proteklim godinama imao značajnu podršku i Vlade i svih drugih republičkih institucija i mi se nalazimo tu gdje se nalazimo, u jednoj prelijepoj opštini, opštini koja ima budućnost - dodao je Karać.

Premijer je rekao da je kvalitetno raspolaganje resursima dovelo do toga da Ribnik ima sve sadržaje za ljude koji su odlučili da u njemu žive. Najavio je da će republičke institucije nastaviti da pomažu, kao i do sad.

- Pomogli smo dosta, od vodosnabdijevanja, škola, obdaništa, igrališta, vatrogasnog doma, sanitetskog vozila i tako dalje i tako dalje i to ćemo raditi i u narednom periodu - dodao je Višković.

Višković, koji je i potpredsjednik SNSD-a, sastao se sa članovima Opštinskog odbora stranke. Istakao je da SNSD u Ribniku ima načelnika i samostalnu skupštinsku većinu, što je cilj i na predstojećim izborima.

- SNSD je pokazao ovdje u Ribniku da je ozbiljna politička partija, da zna upravljati resursima, zna voditi lokalne zajednice - smatra Višković. 

Premijer je posjetio i sportski teren Osnovne škole "Desanka Maksimović", izgrađen sredstvima republičkih institucija. Vlada je finansirala obnovu unutrašnjosti škole.