latinica  ћирилица
15/10/2020 |  07:49 ⇒ 13:03 | Autor: SRNA

Predstavom "Ostajte ovdje" počeli 12. dani pozorišta u Mrkonjić Gradu (VIDEO)

Premijerom predstave "Ostajte ovdje" Gradskog pozorišta Mrkonjić Grad počeli su 12. Dani pozorišta koji se održavaju u ovoj opštini.
Predstava "Ostajte ovdje" Gradskog pozorišta Mrkonjić Grad - Foto: SRNA
Predstava "Ostajte ovdje" Gradskog pozorišta Mrkonjić GradFoto: SRNA

Umjetnički rukovodilac Gradskog pozorišta Dubravka Nikolić rekla je novinarima sinoć da je riječ o dokumentarnoj drami koja je nastala po tekstu profesorice, dramaturga i glumice Ljiljane Čekić.

- Predstava je rađena na osnovu istraživanja. I to su stvarne autentične i lične priče i poruka - ostajte ovdje - istakla je Nikolićeva.

Nikolićeva, koja je i direktor Festivala, naglašava da je velika zainteresovanost za predstave i da je publika željna pozorišta jer ga dugo nije bilo.

Prema njenim riječima, manifestacija ove godine ima revijalni karakter i neće biti nagrade publike.

Glumac Živodrag Pejić istakao je da je tema predstave "Ostajte ovdje" aktuelna, posebno mladim ljudima.

- Žao nam je što je broj gledalaca ograničen zbog trenutne epidemiološke situacije, a siguran sama da bi sala bila prepuna jer bi došli mladi kojih se ova tema najviše tiče i koji možda sad razmišljaju i dvoume se da li da odu ili ostanu - rekao je Pejić.

Osim ove, publika će narednih dana gledati predstave "Na pučini" Dis pozorišta iz Banjaluke, "Čekaonica za bolje sutra" Dramskog studija "Daske" iz Laktaša i "TV žur/t/nal i pile i kokoš" Nezavisne scene NUBL-a.

"Dani pozorišta" trajaće do subote, 17. oktobra, organizator festivala je Gradsko pozorište, a pokrovitelji Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i opština Mrkonjić Grad.