latinica  ћирилица
15/10/2020 |  12:03 ⇒ 14:12 | Autor: SRNA

"Stanivuković obmanuo javnost, nije se odrekao poslaničke plate"

Kandidat PDP-a za gradonačelnika Banjaluke Draško Stanivuković obmanuo je javnost tvrdnjama da "volontira" u Narodnoj skupštini i da ne prima platu za svoj rad, podaci su iz Parlamenta Republike Srpske, piše portal banjaluka.net, a prenosi SRNA.
Draško Stanivuković - Foto: RTRS
Draško StanivukovićFoto: RTRS

Prije nekoliko dana, pišu, Stanivuković je u emisiji "Politika i tako to", u produkciji banjalučke "REC produkcije" govorio o svom poslaničkom angažmanu, tvrdeći da volontira i da ne uzima ono što mu pripada u smislu plate i honorara koji treba da dobije poslanik.

Međutim, prema podacima iz Narodne skupštine, Stanivuković ne samo da se nije odrekao plate i honorara, već ima status profesionalnog narodnog poslanika, čija su mjesečna primanja oko 2.550 KM plus naknada za minuli rad, piše portal banjaluka.net, a prenosi SRNA.

Pored Stanivukovića, kako kažu u statusu profesionalnog poslanika nalazi se još 42 poslanika od njih ukupno 83.

- Narodni poslanik Stanivuković nema nikakvu obustavu na platu u vidu trajnog naloga, administrativne zabrane, niti bilo kakav vid preusmjeravanja ličnih primanja na neki drugi račun ili u neke druge svrhe i prima redovnu mjesečnu platu u visini zakonom propisane plate profesionalnog poslanika uvećanu za pripadajući paušal u Parlamentu Srpske - navodi portal banjaluka.net, a prenosi SRNA.

Prema podacima, kako navode, iz skupštinske službe, samo jedan poslanik od njih 83 ima dobrovoljnu obustavu, a riječ je o Krsti Јandriću čiji se dio plate preusmjerava za stipendiranje studenata.