latinica  ћирилица
15/10/2020 |  13:41 ⇒ 13:45 | Autor: SRNA

Pale: Potpisana Deklaracija o fer i poštenim lokalnim izborima

Kandidat za načelnika opštine Pale na predstojećim lokalnim izborima ispred SNSD-a Boško Јugović i nezavisni kandidat Marko Đogo potpisali su danas Deklaraciju o fer i poštenim lokalnim izborima.
Pale: potpisivanje Deklaracije - Foto: RTRS
Pale: potpisivanje DeklaracijeFoto: RTRS

Јugović je nakon potpisivanja rekao novinarima da je ovaj dokument strateška stvar koja treba da kanališe kampanju i da bude u korist stanovnika Pala, koji treba da prepoznaju kandidate koji vode fer kampanju, bez ikakve prinude, kupovine glasova i svega ostalog što bi moglo uticati na izbore.

On je dodao da je važno i da se sredstva informisanja ponašaju nepristrasno i da daju mogućnost svim kandidatima da pokažu ono što je najbolje za građane, te iznesu svoj program.

- Početak kampanje na ovaj način je nešto što daje snagu i nadu da će na području opštine Pale izbori biti sprovedeni na fer i korektan način i da će svi imati šansu da iznesu svoje programe na najbolji mogući način. Neka pobijedi najbolji - poručio je Јugović, koji je i aktuelni načelnik opštine Pale i poželio i svojim protivkandidatima mnogo uspjeha i sreće.

Nezavisni kandidat za načelnika opštine Pale Đogo rekao je da je inicirao potpisivanje paljanske deklaracije i zahvalio Јugoviću što se usaglasio sa njenim sadržajem, te ocijenio da je to jako dobra stvar za opštinu.

- Bitno je da se pošalje pozitivna poruka prije početka kampanje, jer bez obzira na naše političke razlike, gdje imamo tri političke grupe subjekata, prvenstveno, civilizovani smo ljudi i možemo voditi kampanju na fer i pošten način, kako Deklaracija i nalaže - istakao je Đogo.

Prema njegovim riječima, u Deklaraciji se navodi da ne podržavaju kupovinu glasova, ucjenjivanje radnim mjestima, ne podržavaju obećavanje budućeg zaposlenja u javnom sektoru ako znaju da tamo nema mjesta, niti govor mržnje, omalovažavanje političkih protivnika, puštanje lažnih anketa ili slične pojave.

On je pozvao građane da u što većem broju izađu na izbore.

Đogo je rekao da će kandidat PDP-a i SDS-a za načelnika opštine Pale Nenad Vuković, koji je danas takođe trebao da potpiše Deklaraciju, ali se nije pojavio, naknadno potpisati taj dokument.