latinica  ћирилица
15/10/2020 |  13:52 ⇒ 14:12 | Autor: RTRS

Demanti Draška Stanivukovića

Kandidat PDP-a za gradonačelnika Banjaluke i poslanik u NSRS Draško Stanivuković uputio je demanti na tekst "Stanivuković obmanuo javnost, nije se odrekao poslaničke plate" koji je objavio portal banjaluka.net, a prenijela SRNA i RTRS.
Draško Stanivuković (Foto:banjaluka.net) -
Draško Stanivuković (Foto:banjaluka.net)

Demanti prenosimo u cijelosti:

Opšte je poznata činjenica da kao odbornik u Skupštini grada, danas kao narodni poslanik Draško Stanivuković svoju odborničku/poslaničku naknadu preusmjerava na različite potrebe građana, što je javno i više puta rečeno, ali i dokumentovano.

Ovakav demanti, na ovu temu iznesenih neistina pišemo već nekoliko puta, te vas stoga molimo da prije pisanja neprovjerenih tekstova nas kontktirate i zatražite informaciju o tačnom utrošku sredstva (koje u svakom momentu možete dobiti na uvid) koje je gospodin Stanivuković primio kao odbornik i poslanik.

Sredstva se ne isplaćuju putem trajnog naloga budući da se svaki mjesec, ili svakih nekoliko mjeseci, preusmijeravaju na različita udruženja, organizacije, studente, građane u stanju socijalne potrebe itd.

Samo u toku marta i aprila mjeseca zbog pandemije virusa korona na lijekove i hranu je potrošeno preko 5.000 KM, za šta postoje fiskalni računi. Ako na to dodamo utrošak na stipendije, kupovinu dva dajak čamca, pomoć javnoj kuhinji, plaćanje struje i komunalija građanima u stanju socijalne potrebe itd. doći ćemo do iznosa koji prevazilazi 5-6 poslaničkih naknada, a ne dvije!

Na društvenim mrežama je objavljen dio utroška sredstava, te samo taj dio koji je javno prikazan (dio nije prikazan jer bi pojedince i organizacije moglo da dovede u neugodan položaj) prelazi visinu naknade koju poslanik Stanivuković prima, a koja je sredstva on lično dodao.

Ukoliko postoji potreba, dalje budete pisali ovakve neistinite tekstove nećemo pisati demantije, već svaki put podnositi tužbe za klevete.