latinica  ћирилица
15/10/2020 |  14:21 ⇒ 14:34 | Autor: RTRS

Raspisan tender za gradnju vrtića u banjalučkom naselju Vrbanja

Za izgradnju vrtića u banjalučkom naselju Vrbanja danas je pokrenut postupak javne nabavke za izbor izvođača radova, čija je procijenjena vrijednost oko 420.000 KM.
Osnovna škola "Stanko Rakita" u Banjaluci - Foto: Facebook
Osnovna škola "Stanko Rakita" u BanjaluciFoto: Facebook

Budući vrtić u naselju Vrbanja imaće prema projektu 330 metara kvadratnih i predviđen je za smještaj 50 mališana, podijeljenih u jasličku i mješovitu grupu, saopšteno je Gradske uprave.

U Odjeljenju za komunalne poslove rečeno je Srni da će objekat biti izgrađen pored škole, što se graniči sa naseljem Debeljaci, tako da bi korist imali roditelji iz oba mjesta.

Ovaj projekat Banjaluka realizuje u saradnji sa Republičkim sekretarijatom za raseljena lica i migracije.

Iz Gradske uprave navode da bi za još 170 mališana vrata uskoro trebalo da otvori drugi dio vrtića "Kolibri" u naselju Lazarevo, te prvi vrtić u naselju Petrićevac, koji je predviđen za smještaj do 150 djece.

U saopštenju se dodaje i da se privode kraju radovi na dogradnji najstarijeg gradskog vrtića "Јeževa kućica", te da se uskoro očekuje i početak izgradnje vrtića u Kuljanima, za šta su sredstva obezbijedili grad Banjaluka i Razvojni program UN.

Iz Gradske uprave navode da se ovi vrtići grade u okviru velikog plana da se do kraja godine u predškolskim ustanovama obezbijedi ukupno 650 novih mjesta.