latinica  ћирилица
15/10/2020 |  17:07 ⇒ 17:23 | Autor: SRNA

Dodik: DNS je i dalje naš partner (VIDEO)

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da DNS, što se tiče SNSD-a, ostaje koalicioni partner ove stranke i da lider DNS-a Nenad Nešić nije smijenjen sa pozicije direktora "Puteva" Republike Srpske, nego da je podnio ostavku iz zdravstvenih razloga.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

- On je podnio ostavku tvrdeći da obaveze koje tamo postoje u ovom trenutku prevazilaze njegovo zdravstveno stanje. To je ono što smo mi čuli. Spekulacije su razne i ja o njima ne bih - rekao je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu.

Dodik je istakao da DNS, što se tiče SNSD-a, ostaje koalicioni partner ove stranke i da je odluka o koaliciji na DNS-u.

- Mi mislimo da nakon izvjesnog vremena ponovo sjednemo sa DNS-om i da razgovaramo o našoj koalicionoj saradnji. Nemamo namjeru nikoga da smjenjujemo iz DNS-a. Svi oni ostaju na svojim pozicijama, a Nešiću smo rekli da može za mjesec dva dana, kada završi ljekarski tretman, da dođe da se dogovaramo o njegovom budućem angažmanu - rekao je Dodik.

On je naveo da je imenovan vršilac dužnosti i da će nakon izbora ili 60 dana biti raspisan konkurs za direktora Јavnog preduzeća Putevi Republike Srpske i da Nešić može da se pojavi na konkursu i da se o tome odlučuje u proceduri koja je predviđena.

Osvrćući se na mogućnost da DNS ode u opoziciju, Dodik je rekao da bi to bilo loše.

- Bilo bi loše i štetno da DNS ode u opoziciju, ali to je odluka njihovih organa. Pozivam ih da ostanu u koaliciji - poručio je Dodik.

On je dodao da će, ukoliko DNS odluči da, ipak, ode u opoziciju, poštovati njihovu odluku.

- Svaki od njihovih funkcionera koji bude podnio ili tražio ostavku, mi ćemo to prihvatiti, ako ne budu podnijeli, mi ih nećemo razrješavati - rekao je Dodik, te dodao da SNSD nema nijedan razlog da izražava nezadovoljstvo saradnjom sa DNS-om.

Dodik je istakao da jedno direktorsko mjesto ne smije da bude razlog za prestanak saradnje.

- Potpuno je pogrešno stvar locirati na teren SNSD-a jer je Nešić podnio ostavku iz ličnih razloga. Ako mjesto direktora Puteva pripada DNS-u mi ćemo to poštovati i imenovali smo vršioca dužnosti dok se ne sprovede procedura - rekao je Dodik i ponovio da i Nešić, kada riješi svoje zdravstvene probleme, može konkurisati na tu poziciju i da ne vidi razloga za dizanje tenzija.

Dodik je naveo da DNS ima svoje partijske organe i da to poštuje i da će poštovati odluku Predsjedništva te stranke i njenih organa.