latinica  ћирилица
15/10/2020 |  17:56 ⇒ 19:56 | Autor: RTRS

Kostrešević imenovan za novog direktora "Puteva Republike Srpske" (VIDEO)

Koalicija DNS-a i SNSD-a nije u pitanju, uprkos spekulacijama nakon sinoćnjeg sastanka predstavnika stranaka, rekao je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.
Davor Kostrešević (foto:tvk3.info) -
Davor Kostrešević (foto:tvk3.info)

Nakon sastanka, Nenad Nešić podnio je ostavku na mjesto vršioca dužnosti direktora preduzeća "Putevi Republike Srpske". U medijima se pojavila informacija da je to učinio iz zdravstvenih razloga, ali i spekulacije da li će ostati na čelu DNS-a.

Nenad Nešić nije smijenjen, on je podnio ostavku na mjesto direktora Puteva Republike Srpske uz objašnjenje da obaveze u tom preduzeću prevazilaze njegovo zdravstveno stanje, rekao je predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik, komentarišući sinoćnji sastanak DNS-a i SNSD-a, kao i Nešićevu ostavku.

Koalicija, dodaje Dodik, nije dovedena u pitanje, a informacije u medijima, kaže, ne bi komentarisao.

- On je podnio ostavku tvrdeći da obaveze koje tamo postoje u ovom trenutku prevazilaze njegovo zdravstveno stanje. To je ono što smo mi čuli. Spekulacije su razne i ja o njima ne bih - rekao je Dodik.

Nešić je za našu televiziju rekao da on ostaje predsjednik DNS-a, iako se i o tome u medijima spekuliše od sinoć, a uskoro bi o odnosu sa SNSD-om mogli da odlučuju stranački organi DNS-a.

Konačnu odluku će donijeti Predsjedništvo DNS-a na sjednici koja će se održati u narednih dan ili dva. Interes DNS-a stavljam iznad ličnog interesa - naveo je Nešić.

S druge strane, DNS-ov narodni poslanik, Aleksandar Glavaš,izjavio je da DNS planira da napusti dugogodišnju koaliciju sa SNSDom i da u buduće djeluje kao opozicija.

- Nakon prevelikog pritiska unutar koalicije, članovima i simpatizerima DNS je jasno da mi više ne možemo da trpimo pritiske i razna obezvređivanja, te da svoje političko djelovanje moramo da nastavimo mimo koalicije predvođene SNSD-om - istakao je Glavaš.

Na najave da bi DNS mogao u opoziciju, Dodik odgovara - to je njihova odluka, ali ih pozivam da to ne rade. Јedno direktorsko mjesto, dodaje, nije vrijedno rasturanja koalicije.

- Ako se odluče da odu, prihvatićemo ostavke njihovih funkcionera - rekao je Dodik.

Nadzorni odbor "Puteva Republike Srpske" imenovao je danas Davora Kostreševića za vršioca dužnosti direktora. Kostrešević je do imenovanja bio izvršni direktor za tehničke poslove.