latinica  ћирилица
16/10/2020 |  09:37 ⇒ 10:28 | Autor: SRNA

Uplaćeno 1,6 miliona KM za socijalno zbrinjavanje radnika

Vlada Republike Srpske uplatila je 1,6 miliona KM iz Programa socijalnog zbrinjavanja radnika na ime doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje, saopšteno je iz Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.
Radnici - Foto: RTRS
RadniciFoto: RTRS

Od ovog iznosa 136.060 KM raspoređeno je za uplatu doprinosa za 20 radnika iz 14 preduzeća koji su se prijavili na javni poziv Fonda PIO Republike Srpske i koji sa ovom uplatom stiču uslove za starosnu penziju.

Preostalih 1.469.040 KM raspoređuje za uplatu doprinosa za sve radnike u preduzeću Ogledno poljoprivredno dobro "Petar Mrkonjić" iz Modriče, njih 241, za 60 radnika Grafičkog preduzeća "Nova štampa" iz Gradiške, 13 radnika "Drvne industrije" iz Kalinovika, 66 radnika banjalučkog preduzeća "Čajavec-profesionalna elektromehanika" i 19 radnika "Čajavec-prostorna tehnika" iz Banjaluke.

Uplata doprinosa izvršena je za 31 radnika Zemljoradničke zadruge "Poljoprivrednik" iz Bratunca i 113 radnika preduzeća "Komunal" iz Petrova, čime su u potpunosti izmirene obaveze za sve radnike u ovim preduzećima, dok je djelimična uplata doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje izvršena za 663 radnika preduzeća "Mladost" iz Mrkonjić Grada.

Radnici kojima je izvršena uplata sredstava, sa kojom stiču uslove za penziju, mogu odmah da podnesu zahtjev za ostvarivanje prava na starosnu penziju kod Fonda PIO Republike Srpske, u nadležnoj poslovnici Fonda.