latinica  ћирилица
16/10/2020 |  10:45 ⇒ 12:49 | Autor: Agencije

U Srbiji pooštrili mjere; Stupaju na snagu odmah

Odlučili smo da se pooštre sve do sada mjere, u smislu kontrole njihove primjene, tako da se zabranjuju okupljanja i maske treba da nosimo svi, stalno, uključujući i otvorene prostore. Te mjere stupaju na snagu praktično odmah, rekla je Darija Kisić Tepavčević ispred Kriznog štaba Srbije.
Beograd  (Foto:mapio.net) -
Beograd (Foto:mapio.net)

Od danas se uvodi i zabrana lokalnim samoupravama da dozvoljavaju različita okupljanja za veći broj ljudi, dodala je Kisić Tepavčević.

Radno vrijeme ugostiteljskih objekata će i dalje biti do 23 časa, a što se tiče njihovog samog funkcionisanja tu su propisane striktne mjere.

Od danas svi uslužni objekti bi trebalo da imaju odgovorno lice koje će imati za cilj da se striktno sprovode sve mjere, saopšteno je na konferenciji za novinaret nakon sjednice Kriznog štaba.

- Svjedoci smo da broj oboljelih polako raste, situacija u Srbiji je povoljnija nego u zemljama Evrope, ali to ne treba da nas tješi jer je virus nepredvidiv. Nalazimo se u sezoni respiratornih infekcija, a sada je i onaj period godine kada se i  virus korona najlakše prenosi - navela je Kisić Tepavčevć.

Prema njenim riječima, opšte mjere - fizičko distanciranje i nošenje maski pokazale su se kao efikasne.

- To su osnovne mjere koje spašavaju živote. Sve druge koje se donose, u smislu ograničenja rada objekata ili druge restrikcije su u cilju da se mjere koje postoje strožije primjenjuju - istakla je Kisić Tepavčević.