latinica  ћирилица
16/10/2020 |  12:28 ⇒ 13:20 | Autor: SRNA

Potpisani ugovori o sufinansiranju 19 projekata u 15 opština

Vršilac dužnosti direktora Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Novica Krunić danas je u Banjaluci sa predstavnicima 15 jedinica lokalne samouprave potpisao ugovore o sufinansiranju 19 projekata u oblasti bezbjednosti saobraćaja, koje će Agencija sufinansirati sa ukupno 82.000 KM, a lokalne zajednice sa 94.000 KM.
Potpisivanje ugovora - Foto: SRNA
Potpisivanje ugovoraFoto: SRNA

Krunić je rekao da je Agencija u junu raspisala četvrti javni poziv za podršku rješavanja lokalnih saobraćajnih problema, na koji se javila 31 opština, a 15 ih je zadovoljilo uslove i kriterijume.

On je naveo da je riječ o opštinama - Vlasenica, Šipovo, Šamac, Pale, Foča, Novi Grad, Laktaši, Stanari, Brod, Milići, Lopare, Rudo, Derventa, Petrovac i Čelinac.

- Smatramo da je to u ovoj krizi virusa korona veliki uspjeh. Nakon lokalnih izbora nastavićemo da uključujemo i opštine koje nisu još formirale savjete za bezbjednost saobraćaja, što je jedan od osnovnih uslova za pristup ovim sredstvima - rekao je Krunić.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora, zahvalio je okupljenima, ističući da su oni samim apliciranjem za ova sredstva i prethodnim angažmanom pokazali da im je stalo da se unaprijedi bezbjednost saobraćaja u lokalnim zajednicama, te da su prepoznali sve koristi preventivnih aktivnosti i značaj bezbjednosti ranjivih kategorija, odnosno učesnika u saobraćaju.

- Agencija za bezbjednost saobraćaja je kao upravna organizacija Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske učinila mnogo u prethodnom periodu da animira cjelokupnu javnost, a posebno najodgovornije ljude u lokalnim zajednicama kako bi bili dio ukupnog sistema bezbjednosti u saobraćaju - rekao je Popović.

On je čestitao predstavnicima lokalnih zajednica i poželio da u budućnosti bude još ovakvih projekata, kao i onih koji će biti sve zahtjevniji, a sa sobom nositi i značajnije rezultate.

Milan Ilić iz Agencije za bezbjednost saobraćaja rekao je da je na javni poziv pristigao 31 projekat, a da je podržano 19 iz 15 lokalnih zajednica jer su neke od njih dobile po dva projekta, pošto nisu bile ograničene da apliciraju samo sa jednim projektom.

Potpisivanju ugovora prisustvovala je i pomoćnica ministra saobraćaja i veza Nataša Kostić.