latinica  ћирилица
16/10/2020 |  12:37 ⇒ 12:55 | Autor: RTRS

Srpski jezik osmi jezik kojim "govori" grad Solun

U cilju postavljanja temelja za razvoj i unapređenje turizma 2021. godine između Grčke i Republike Srpske, a vodeći se činjenicom da je turizam jedan od glavnih stubova ekonomskog razvoja, Predstavništvo Republike Srpske u Grčkoj prevelo je zvanične veb stranice Turističke organizacije Soluna na srpski jezik, odnosno Turističke organizacije Republike Srpske na grčki jezik.
Veb portal (foto: thessaloniki.travel) -
Veb portal (foto: thessaloniki.travel)

Nakon potpisivanja memoranduma o saradnji između ove dvije organizacije na 35. Međunarodnom sajmu turizma u Solunu 2019. godine uz prisustvo zvaničnika Grčke, ali i Republike Srpske, ove dvije organizacije nastavljaju sa dinamičnom saradnjom kao i međusobnom promocijom.

Kao što je poznato, ogroman broj Srba svake godine posjeti Centralnu Makedoniju, samim tim prevod veb stranice Turističke organizacije Solun na srpski jezik pružiće korisne informacije srpskim turistima, dok će se istovremeno grčki turisti moći upoznati sa turističkim destinacijama u Republici Srpskoj.

Na ovaj način ne samo da ulažemo u dugoročne i odlične odnose grčkog i srpskog naroda, ali istovremeno povezujemo i pomažemo turistima obje zemlje.