latinica  ћирилица
16/10/2020 |  13:48 ⇒ 13:51 | Autor: ATV

TeleGroup i ETF upisuju novu generaciju studenata na program stručne prakse (VIDEO)

Program stručne prakse Tech Hub na ETF-u u Banjaluci u novembru otvara vrata trećoj generaciji studenata zainteresovanih da uče o najnovijim trendovima u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.
Upis nove generacije studenata - Foto: RTRS
Upis nove generacije studenataFoto: RTRS

U okviru programa šestomjesečne prakse, koju godinama uspješno organizuje kompanija TeleGroup, mladi praktikanti dobijaju priliku za edukaciju i rad na konkretnim projektima.

Na taj način nadopunjuju svoja znanja praktičnim primjerima i profiliraju se u kvalitetnije kadrove u sektoru koji bilježi nedovoljno kvalifikovane radne snage.

Kako je objasnio Boban Teinović, direktor IT operacija kompanije TeleGroup, tema ovogodišnjeg programa Tech Hub su inovativne tehnologije.

- Program će omogućiti studentima da se upoznaju sa konceptom pametnih rješenja, koja uključuju veoma popularne "internet of things" tehnologije, primijenjene kroz koncept GPS trakera i pametnih stajališta, zatim video striming tehnologije, primijenjene kroz rješenja digital signage-a i razvoj softverskih alata, koji će integrisati ova rješenja u jedno i upravljati cjelokupnim sistemom - izjavio je Teinović i pozvao sve studente željne znanja i iskustva da se prijave na ovogodišnji Tech Hub.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci Branko Blanuša izrazio je zadovoljstvo što se i ove godine nastavlja uspješna saradnja ETF-a i TeleGroup.

- Studenti imaju višestruku korist od ovog programa – dodatnim iskustvima i znanjima stečenim kroz Hub nadograđuju svoje akademsko znanje, a takođe imaju priliku da rade na konkretnim projektima i u saradnji sa inženjerima kompanije TeleGroup koji imaju dugogodišnje iskustvo rada na istraživačkim i međunarodnim projektima - izjavio je Blanuša.

Posebno zadovoljstvo za njega predstavlja činjenica da određeni broj studenata koji završi Tech Hub program i ostvari odgovarajuće rezultate, dobije i mogućnost da se zaposli u kompaniji TeleGroup.

Upravo jedan od tih nekadašnjih polaznika je i Nikola Spremo. On je danas dio TeleGroup tima na poziciji sistem inženjera.

- Na završnoj godini fakulteta sam konkurisao za TeleGroup Tech Hub program stučne prakse, koji sam uspješno završio i stekao nova znanja i vještine. Tech Hub je super prilika da upoznate mlade i uspješne inženjere i radite sa njima u timu, te dobijete sliku kako izgleda rad u jednoj modernoj IT kompaniji koja njeguje talentovane kadrove i zajedno sa njima stvara i uvodi napredne tehnologije - poručio je Spremo.

Zainteresovani studenti svoje prijave sa biografijom i motivacionim pismom mogu poslati na e-mail tghubetf@telegroup-ltd.com najkasnije do 07. novembra.

Tech Hub počinje 16. novembra i trajaće šest mjeseci.