latinica  ћирилица
16/10/2020 |  14:20 ⇒ 14:21 | Autor: SRNA

RiTE Ugljevik: Dio radnika obustavio rad, Uprava protiv

Uprava Rudnika i termoelektrane Ugljevik smatra da je današnja nenajavljena obustava rada manjeg dijela radnika na rudniku neopravdana i nepotrebna u ovom momentu.
RiTE Ugljevik - Foto: RTRS
RiTE UgljevikFoto: RTRS

- Plate se u ovom preduzeću redovno i na vrijeme isplaćuju, ispunjavaju se i druga davanja po kolektivnom ugovoru, uvijek smo bili otvoreni za saradnju sa Sindikatom, naravno u okvirima zakona i kolektivnog ugovora - poručuju iz Uprave.

Iz Uprave su istakli da se nenajavljenom obustavom rada u dijelu preduzeća, manjeg broja radnika u radnoj jedinici Rudnik, samo može ugroziti redovan i nesmetan rad u ovom strateškom preduzeću, koje je najveći proizvođač električne energije u Elektroprivredi Republike Srpske.

- Radnici treba da se vrate na svoje redovne poslove i da ne dozvole da ih neko zloupotrijebi u političkim igrama pred lokalne izbore - istakli su iz Uprave Rudnika i termoelekrane Ugljevik.

U saopštenju je navedeno da samo rad i stabilna proizvodnja garantuju opstanak preduzeća i ispunjenje prava radnika iz kolektivnog ugovora.