latinica  ћирилица
16/10/2020 |  18:17 ⇒ 19:02 | Autor: SRNA

Јelena Gajić i Osman Јunuzović pobjednici 21. Međunarodne ulične trke (FOTO)

Јelena Gajić iz Atletskog kluba "Prnjavor" i Osman Јunuzović iz Atletskog kluba "Doboj-Istok" pobjednici su 21. Međunarodne ulične trke održane danas u Prnjavoru.
Međunarodna ulična trka (foto:tvk3.info) -
Međunarodna ulična trka (foto:tvk3.info)

U glavnoj trci drugo mjesto kod muškaraca pripalo je Stefanu Ćukoviću iz Atletskog kluba "Sarajevo", a treće Belminu Mrkanoviću članu kluba "Doboj-Istok", dok je kod žena drugo mjesto zauzela Slađana Stamenković iz "Crvene zvezde" iz Beograda, a treće Lusia Kimani iz Banjaluke.

Јunuzović je u izjavi Srni rekao da mu je drago što se nakon pauze od dvije godine i to pobjedom ponovo vratio na stazu u Prnjavoru.

- Od samog početka sam uspio da nametnem težak ritam, ali koji meni odgovara i do kraja trke zadržati prednost - rekao je Јunuzović.

Prnjavorčanka Јelena Gajić kaže da su trka i konkurencija bili dobri, a staza izuzetno zahtjevna.

- Bilo je teško nadati se pobjedi, ali uprkos svemu uspjela sam po prvi put da se domognem pobjede u seniorskoj konkurenciji. Velika je privilegija, čast i zadovoljstvo biti prvi u svom gradu, posebno u disciplini u kojoj inače ne nastupam - rekla je Gajićeva Srni.

Foto: TVK3

Međunarodnoj uličnoj trci u Prnjavoru prisustvovao je i predsjednik Atletskog saveza Republike Srpske Duško Ivičić koji je organizatoru trke Atletskom klubu "Prnjavor" uputio riječi zahvalnosti na uspješno realizovanoj sportskoj manifestaciji.

- U vrijeme pandemije kada imamo mnoga ograničenja veliko je zadovoljstvo kada se atletska takmičenja realizuju. Zahvaljujemo Željku Petroviću i njegovom timu što su smogli snage da po 21. put organizuju trku - rekao je Ivičić.

I načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, kao generalni pokrovitelj ulične trke, uputio je čestitke Atletskom klubu "Prnjavor" koji je uprkos poteškoćama zbog virusa korona i nakon sedam mjeseci odgađanja uspio organizovati sportski događaj koji svake godine okuplja veliki broj takmičara.

- Ovo je jedan od rijetkih sportskih događaja koji je organizovan u našoj opštini ove godine. Iako nije održan u martu kada je bilo planirano značaj ove manifestacije nije umanjen, posebno imajući u vidu da trka ima status pet zvjezdica Evropske atletske federacije - rekao je Tomaš.

Predsjednik kluba "Prnjavor" Željko Petrović kaže da je zadovoljan što su uspjeli da organizuju trku u trenutnim uslovima.

- Imali smo više od 100 takmičara u glavnim trkama, a dosta djece smo imali u pratećim školskim i ciciban trkama. U sadašnjim uslovima u kojima živimo i radimo napravili smo izuzetno dobru sportsku priredbu - rekao je Petrović.

On je izrazio zadovoljstvo i pobjedom Јelene Gajić jer, kako je podsjetio, u proteklih 10 godina niko od atletičara iz Prnjavora nije uspio da pobijedi u trci na 5.000 metara.

Na 21. Međunarodnoj uličnoj trci u Prnjavoru učestvovali su atletičari iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i BiH.

Glavnim trkama prethodila su takmičenja učenika osnovnih škola od prvog do devetog razreda, srednjih škola, cicibana i veterana. Sve trke su održane uz poštovanje propisanih mjera Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Glavni sponzor trke je preduzeće "Komerc mali" iz Prnjavora.