latinica  ћирилица
16/10/2020 |  20:31 | Autor: SRNA

FK Ljubić: Za mjesec dana potpisivanje sporazuma o saradnji sa Crvenom zvezdom (FOTO)

Delegacija Omladinske škole Fudbalskog kluba Crvena zvezda iz Beograda danas je u Prnjavoru razgovarala sa načelnikom opštine Darkom Tomašem i predstavnicima Omladinske škole FK Ljubić o budućnoj saradnji na stručnom usavršavanju trenera i igrača, a potpisivanje sporazuma o saradnji dva kluba najavljeno je za mjesec dana.
Fudbalski klub Ljubić - Foto: facebook.com
Fudbalski klub LjubićFoto: facebook.com

Koordinator škole fudbala Crvena zvezda Vladimir Cvjetićanin rekao je da beogradski klub u svom radu ima praksu da sarađuje sa manjim klubovima i kroz omladinsku školu radi na identifikaciji talenata.

- Nakon nekoliko godina dogovora i pregovora ovo je početak naše saradnje sa Ljubićem jer nam je u interesu da dođemo na ovo područje. Sa velikim zadovoljstvom čekamo zvaničan početak saradnje - rekao je Cvjetićanin novinarima.

On je najavio mogućnost dolaska neke od selekcija Crvene zvezde na otvaranje novog stadiona u Prnjavoru.

Glavni trener Omladinske škole FK Crvena zvezda Nikola Јelić rekao je da su dugo pratili i birali ljude sa kojima će u budućnosti sarađivati na ovim prostorima, a da su u "Ljubiću" prepoznali entuzijazam ljudi, sjajnu organizaciju i infrastrukturu koja je iz dana u dan sve bolja.

Јelić je naveo da u Zvezdinoj omladinskoj školi već ima dosta igrača sa ovog prostora, a da im je želja da ih u budućnosti bude još više.

Šef Omladinske škole FK Ljubić Goran Deket rekao je da je veliko zadovoljstvo što je Crvena zvezda prepoznala dobar rad u Ljubiću.

Deket istakao da je Zvezda prvi klub iz Srbije sa kojim su uspostavili ovakav vid saradnje.

Načelnik opštine Darko Tomaš izrazio je uvjerenje da će neki od igrača iz Ljubićevog podmlatka naći svoje mjesto u većim sredinama i klubovima kao što je Zvezda.

- U narednih mjesec dana biće potpisan sporazum o saradnji dva kluba. Vjerujem da će to biti nova stepenica u razvoju našeg sportskog kolektiva - rekao je Tomaš.

Omladinska škola FK Ljubić Prnjavor ima oko 200 mladih igrača.