latinica  ћирилица
16/10/2020 |  21:08 ⇒ 17/10/2020 | 19:41 | Autor: RTRS

Završena manifestacija "Dani Srpske u Srbiji"

Emitovanjem posljednje emisije na Radio - televiziji Republike Srpske završena je ovogodišnja manifestacija "Dani Srpske u Srbiji".
Dani Spske u Srbiji - Foto: RTRS
Dani Spske u SrbijiFoto: RTRS

Poštujući sve preporuke i ograničenja zbog pandemije virusa korona, Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji je, u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske, manifestaciju realizovalo kroz šest kolažnih TV emisija čije je emitovanje počelo 9. a završilo 15. oktobra. 2020. godine.

Premijerno i reprizno, emisije su emitovane na više od četrdeset regionalnih i lokalnih televizija u Srbiji, uključujući i Radio - televiziju Srbije.

Ministar za evropske integracije i regionalnu saradnju Zlatan Klokić izrazio je zadovoljstvo zbog načina na koji je ove godine predstavljena saradnja između Republike Srpske i Srbije i što je, bez obzira na trenutnu situaciju, nastavljen kontinuitet održavanja manifestacije koja se organizuje osmu godinu zaredom.

- Dobili smo brojne pohvale za svaku od šest kolažnih TV emisija emitovanih u okviru manifestacije "Dani Srpske u Srbiji", a kroz koje smo predstavili sve segmente saradnje institucija dvije republike, od privrede do kulture i očuvanja tradicije. Ljudima se dopao novi format tako da razmišljamo da za sljedeću godinu, ukoliko nam epidemiološka situacija dozvoli, napravimo kombinaciju televizijskog formata i manifestacije koja bi se održavala u dvoranama, pozorišnim salama i na trgovina širom Srbije - rekao je Klokić. 

Izvršna produkcija svih šest kolažnih tv emisija manifestacije "Dani Srpske u Srbiji" povjerena je RTRS-u, uz kreativnu podršku ETM produkcije.