latinica  ћирилица
16/10/2020 |  21:53 ⇒ 21:55 | Autor: SRNA

Vučić: "Mali Šengen" važan za opstanak država i nacija na Balkanu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je srećan zbog ideje o "malom Šengenu", ocjenjujući da je to izuzetna inicijativa koja može da doprinese da Balkan bude bolje mjesto za život.
Novi Sad - Foto: RTRS
Novi SadFoto: RTRS

- Ne možemo da pobjegnemo sa Balkana, neki bi to htjeli, ali ja nemam tih ambicija i zato ovo treba da bude bolje mjesto za život. Moramo da se povezujemo i radimo zajedno - rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Novom Sadu.

On je izrazio uvjerenje da će, kada se počne sa gradnjom i renoviranjem pruge Beograd – Zagreb, moći da se kaže i da narodi na ovom prostoru žive bolje i da je izgrađeno veće povjerenje.

- Izuzetno sam ponosan, jer su na kraju i oni koji nisu bili najsrećniji zbog ove inicijative, jer nisu bili u upravljačkom sedlu, morali da prihvate da je dobra inicijativa jer je riječ o četiri slobode koje spadaju u temeljne evropske slobode, a to su slobodan protok ljudi, robe, kapitala i usluga - naveo je Vučić.

Predsjednik Srbije je za iduću sedmicu ili do kraja mjeseca najavio virtuelnu konferenciju o ovoj temi i napomenuo da ideja nije samo njegova, već i predsjednika vlada Albanije Edija Rame i Sjeverne Makedonije Zorana Zaeva.