latinica  ћирилица
17/10/2020 |  08:23 ⇒ 18:48 | Autor: RTRS

Zdravstveno stanje mitropolita Amfilohija ohrabrujuće

Zdravstveno stanje mitropolita crnogorsko primorskog Srpske pravoslavne crkve Amfilohija, koji se već nedjelju dana liječi od virusa korona u Kliničkom centru, je ohrabrujuće, saopšteno je iz Mitropolije.
Amfilohije - Foto: AFP
AmfilohijeFoto: AFP

Izvještaj u vezi sa zdravstvenim stanjem mitropolita Amfilohija je ohrabrujuće, jer su parametri zapaljenja izazvanog virusom korona i danas zadržali trend blagog pada. Rendgenski snimak pluća pokazuje da je i upala pluća u blagom povlačenju, saopštili su iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

- Svi vitalni parametri su i danas dobri, pa je ocjena ljekarskog tima da oporavak mitropolita Amfilohija teče po planu. Sve ovo su ohrabrujuće i pozitivne informacije, ali i dalje napominju da je priroda bolesti takva da treba biti oprezan i uzdržan od bilo kakvih nagađanja i predviđanja - navode u Mitropoliji.

Kako se navodi u saopštenju, Amfilohije je pod stalnim ljekarskim nadzorom, koji sprovodi kompletan terapijski postupak.

On je u Klinički centar Crne Gore primljen prije 10 dana, nakon što je potvrđeno da je pozitivan na novi kovid 19, prenosi Beta.