latinica  ћирилица
17/10/2020 |  10:50 ⇒ 14:43 | Autor: RTRS

Počeli 19. Dani komedije u Bijeljini (VIDEO)

Predstavom beogradskog Zvezdara teatra "Hipnoza jedne ljubavi" u Centru za kulturu u Bijeljini počeli su 19. Dani komedije. Ljubitelji pozorišne umjetnosti imaće priliku da do 6. novembra pogledaju još tri predstave beogradskih teatara i jednu Narodnog pozorišta Republike Srpske. Pozorišni festival ove godine prati i izložba umjetničkih djela „Velikani srpskog glumišta“.
Predstava beogradskog Zvezdara teatra "Hipnoza jedne ljubavi" (Foto: RAS/ Srbija) -
Predstava beogradskog Zvezdara teatra "Hipnoza jedne ljubavi" (Foto: RAS/ Srbija)

Komad „Hipnoza jedne ljubavi“ pisca i reditelja Dušana Kovačevića se prevashodno bavi problemom odlaska mladih ljudi iz zemlje. Bajkovita, melodramska groteska o pojavi prisutnoj u cijelom regionu.

- Dušan uvijek iznađe način da to stavi u takav kontekst da nas zavara i da se mi smijemo ljudima na sceni, prepoznajući se u isto vrijeme - izjavila je glumica Anica Dobra. Njen kolega glumac, Dragan Petrović Pele, kaže da je ovo predstava koja se i danas igra na kartu više, bez obzira na restriktivne uslove pod kojima se igra.

Bijeljinci su sa velikim zadovoljstvom dočekali ovogodišnje Dane komedije. Poštujući epidemiološke mjere, kažu, uživaće u predstojećim danima.

U ovkiru ovog pozorišnog festivala u gradskoj galeriji otvorena je i izložba „Velikani srpskog glumišta“, koju su priredili Udruženje građana „Žanka Stokić“ Rabrovo i Centar za kulturu Kučevo. Publika će imati priliku da vidi 42 djela u svim tehnikama likovne umjetnosti.

Do 6. novembra ljubitelji pozorišne umjetnosti mogu da pogledaju i predstave „Šampioni“ pozorišta Karte Blanš, „Šta ćemo sada“ pozorišta „Јugoart“ i „Noćna straža“ Atelja 212, a posljednje festivalske večeri komadom "Naši dani" predstaviće se i Narodno pozorišta Republike Srpske.