latinica  ћирилица
17/10/2020 |  12:19 ⇒ 12:20 | Autor: SRNA

TRB iz Bratunca počeo saradnju sa kompanijom iz Srbije

Predstavnici kompanija Tehnički remont Bratunac /TRB/ i Grin pauer turbin sistems /GPTS/ Beograd potpisali su ugovor o saradnji na zajedničkim projektima i nastupima na trećim tržištima.
Bratunac - potpisan ugovor o saradnji - Foto: SRNA
Bratunac - potpisan ugovor o saradnjiFoto: SRNA

Prvi zajednički posao biće realizovan u novom pogonu "Iskra" kompanije TRB u Bratuncu koji radi punim kapacitetom, saopšteno je iz TRB Bratunac.

U saopštenju se navodi da je ovim ugovorom konkretizovana odlična poslovna saradnja dvije izvozno orijentisane kompanije namjenske industrije i obuhvata kreiranje i realizaciju zajedničkih projekata.

- Za TRB je ovaj ugovor značajan, jer je prvi sa nekom kompanijom iz Srbije. Njegovim potpisivanjem GPTS više neće biti samo kupac proizvoda TRB-a nego i partner na trećim tržištima, kao i na budućim sajmovima - ističu u saopštenju.

Iz TRB napominju da obje kompanije konstantno ulažu u mlade i profesionalne kadrove, inženjere i tehničko osoblje koji se znanjem i inovacijama bore na surovom međunarodnom tržištu.

- TRB i u okolnostima pandemije virusa korona intenzivno radi, sklapaju se novi ugovori, nije otpušten nijedan radnik, a u planu su i nova zapošljavanja - naglašavaju iz ove komapnije.

Ugovor o saradnji dvije kompanije potpisali su 15. oktobra u prostorijama TRB u Bratuncu direktor GPTS Slobodan Petković i izvršni direktor za podršku TRB-a Marko Mrkajić.