latinica  ћирилица
17/10/2020 |  13:42 ⇒ 13:45 | Autor: RTRS

Radojičić: U ponedjeljak odluka o suspenziji javnih skupova? (VIDEO)

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić najavio je za ponedjeljak sjednicu Gradskog štaba za vanredne situacije na kojoj će biti razmatrana trenutna epidemiološka situacija.
Igor Radojičić - Foto: RTRS
Igor RadojičićFoto: RTRS

On je naglasio da mjere najverovatnije neće biti suviše restriktivne, ali da će se apelovati na građane da se uzdrže od javnih okupljanja na kojima se, kako je rekao, najlakše prenosi virus.

- Činjenica je da se virus korona ne može zaustaviti, ali se različitim mjerama može usporiti i smanjiti. Cilj nam je da se smanji širenje virusa i da se ne preoptereti zdravstveni sistem - naveo je Radojičić.

Radojičić je naveo da će na sjednici Gradskog izbornog štaba SNSD-a, koja će biti održana u ponedjeljak u jutarnjim časovima, razmotriti način daljeg vođenja kampanje s obzirom na pogoršanje epidemioloških uslova i da će vjerovatno biti donesena odluka da se suspenduje kampanja u smislu organizovanja javnih skupova.

- Moguće je da više uopšte nećemo održavati bilo kakve javne tribine već ćemo se organizovati na naš mrežni kapilarni rad - rekao je Radojičić.