latinica  ћирилица
17/10/2020 |  15:11 ⇒ 15:13 | Autor: SRNA

Vučić: Pripadnici BIA da uvijek budu na braniku Srbije (FOTO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je svim pripadnicima Bezbjednosno-informativne agencije /BIA/ njihov dan, te im poručio da uvijek budu na braniku Srbije.
Sastanak u Beogradu (foto:instagram/buducnostsrbije) -
Sastanak u Beogradu (foto:instagram/buducnostsrbije)

- Čestitam svim pripadnicima BIA njihov dan, sa željom da zauvek zapamte činjenicu da imamo samo jednu otadžbinu – Srbiju i da uvek budu na njenom braniku - naveo je Vučić.

Vučić je na svom Instagram nalogu objavio slike koje su nastale tokom posjete BIA.

 

      View this post on Instagram

Sa čuvarima srpske bezbednosti i sigurnosti. Čestitam svim pripadnicima BIA njihov dan, sa željom da zauvek zapamte činjenicu da imamo samo jednu otadžbinu - Srbiju i da uvek budu na njenom braniku.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Oct 17, 2020 at 4:42am PDT

Bezbjednosno-informativna agencija Srbije formirana je Zakonom o Bezbjednosno-informativnoj agenciji 2002. godine, kao posebna organizacija Vlade Srbije sa statusom pravnog lica.

BIA je civilna, nacionalna služba bezbjednosti i dio je jedinstvenog bezbjednosno-obavještajnog sistema Republike Srbije.

Djeluje na osnovu i u okviru Ustava, zakona, drugih propisa i opštih akata, strategije nacionalne bezbjednosti, strategije odbrane i utvrđene bezbjednosno-obavještajne politike Srbije.

Osnovni zadaci BIA su zaštita bezbjednosti Srbije, otkrivanje i sprečavanje djelatnosti usmjerenih na podrivanje ili rušenje Ustavom utvrđenog poretka Srbije, istraživanje, prikupljanje, obrada i procjena bezbjednosno-obaveštajnih podataka i saznanja od značaja za bezbjednost Srbije i informisanje nadležnih državnih organa o tim podacima, kao i obavljanje i drugih poslova određenih Zakonom o BIA.