latinica  ћирилица
17/10/2020 |  16:33 ⇒ 20:13 | Autor: SRNA

Minić ponovo izabran za predsjednika Lovačkog saveza Srpske (VIDEO)

Savo Minić biće predsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske i naredne četiri godine, odlučeno je na današnjoj izbornoj skupštini u Banjaluci.
Izborna skupština Lovačkog saveza u Banjaluci - Foto: RTRS
Izborna skupština Lovačkog saveza u BanjaluciFoto: RTRS

Minić, zadovoljan podrškom koju je dobio, istakao je da mu je ona i velika obaveza, te napomenio da su lovci jedina civilna organizacija kojoj je država povjerila nošenje i upotrebu oružja i dala svoje prirodni bogatstvo na korištenje.

- Tvrdim da je Savez jak kao nikada ranije, imamo podršku Vlade Srpske, kao nijedan savez u regionu i očekujem još mnogo korisnih projekata - rekao je Minić.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je da je resorno ministarstvo ove godine izdvojilo 400.000 KM, koje su putem konkursa dodijeljena lovačkim udruženjima.

- Osim toga, izdvojili smo dodatnih 240.000 KM za izradu informacionog sistema i sa ponosom mogu da kažem da će Lovački savez Srpske imati prvi takav sistem od zemalja u okruženju - rekao je Pašalić novinarima i pojadnio da će taj sistem omogućiti da u svakom trenutku budu dostupne precizne i tačne informacije sa terena.

Pašalić je naveo da Ministarstvo, osim finansijske, Savezu daje podršku i u zakonodavnom smislu, kako bi lovstvo što bolje i lakše funkcionisalo.

- Od ove godine odlučili smo da lovne karte i lovne dozvole izdaje Savez, a ne Ministarstvo kao što je to do sad bio slučaj. Mnogo posla je urađeno prethodnih godina, a vjerujem da će na radost velike armije lovaca i u narednom periodu Savez jačati na svim nivoima - rekao je Pašalić.