latinica  ћирилица
18/10/2020 |  09:06 ⇒ 09:06 | Autor: Blic

Šarac, koji je juče upucan u glavu, i dalje u teškom stanju

Aleksandar Šarac (36) koji je ranjen juče u garaži tržnog centra na Novom Beogradu je, prema posljednjim informacijama i dalje u teškom stanju.
Aleksandar Šarac teško ranjen u sačekuši na Novom Beogradu - Foto: Screenshot/YouTube
Aleksandar Šarac teško ranjen u sačekuši na Novom BeograduFoto: Screenshot/YouTube

- On se i dalje nalazi u jedinici intenzivne njege i u teškom je stanju - kažu za Blic iz Urgentnog centra.

Kako prenosi Prva TV, Šarcu se oba metka nalaze u glavi. Obavljena je sva neophodna dijagnostika, a ljekari mu održavaju vitalne funkcije.

Šarac je juče oko 16 sati ranjen na parkingu u garaži tržnog centra. On se kretao ka svom automobilu kada je u njega, za sada nepoznati napadač, ispalio dva hica u glavu.

Sa teškim povredama odmah prevezen u Urgentni centar.

Napadač je, prema pisanju pojedinih medija, na sebi imao crvenu jaknu, kačket i hiruršku masku. Ispalio je dva hica Šarcu u glavu i potom pobjegao pješke. Tokom bijega odbacio je pištolj na izlazu iz garaže.

Aleksandar Šarac već je bio na meti profesionalnog ubice kada je 5. januara 2019. došlo do pucnjave na Banovom brdu kada je greškom ubijen Nebojša Marković, njegov zet. Tog dana Aleksandar je trebalo da krene na trening kao što to obično čini u to vrijeme, međutim ubica ga je zamijenio sa zetom Nebojšom.

Kasnije se saznalo da je Aleksandru za petama bio profesionalni ubica Čaba Der, odgovoran za više ubistava širom svijeta. Der se nalazi u zatvoru u Mađarskoj.