latinica  ћирилица
18/10/2020 |  09:49 ⇒ 12:00 | Autor: RTRS

Mlada banjalučka učenica pobjednica konkursa "Zašto volim Srbiju" (VIDEO)

Patricija Erak, učenica Osnovne škole "Đura Јakšić" iz Banjaluke osvojila je prvu nagradu za dijasporu, za učenike od petog do osmog razreda, za najljepši literarni rad na temu "Zašto volim Srbiju".
Patricija Erak - Foto: RTRS
Patricija ErakFoto: RTRS

Patricija Erak beskrajno je talentovana, vrijedna i pametna. Ona je ponos svojih učitelja, nastavnika, školskih drugara. Njen rad "Zašto volim Srbiju" najiskreniji je pokazatelj ljubavi prema otadžbini, koja je u djecu Srpske utkana u najranijem uzrastu i ispunjen željom za opstankom srpskog naroda.

- Mi o Srbiji i istoriji Srbije učimo dosta i na časovima istorije, vjeronauke i srpskog jezika, tako da sam u svoj rad ubacila dosta istorije. Otud i ljubav prema Srbiji - ističe mlada učenica.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, na zatvaranju "Dečije nedelje" u Palati "Srbija", poručio je djeci da trebaju da budu vrijedna i odgovorna. Istakao je da se čitajući njihove radove uvjerio u izuzetnu ljubav koju gaje prema Srbiji.

- Patricija kaže: "Јa volim svoju majku, ali ona je moja majka, a Srbija je majka svih nas". Onda možete da vidite i da pročitate jednu neograničenu ljubav prema našoj zemlji koja dolazi iz Banjaluke, a koju mi u centralnoj Srbiji ponekad ne možemo ni da razumijemo - istakao je Vučić.

Slobodanka Đuričić, nastavnica srpskog jezika i književnosti, kaže da ove riječi predsjednika Vučića ulivaju nadu da će naši odnosi biti sve jači i jači.

- Raduje me to što su u okviru "Dječije nedjelje" održavana i manifestacija "Dani Republike Srpske u Srbiji" koju sa sve više emocija doživljavamo - naglasila je Đuričićeva.

U porodici Erak tradicija, kultura, ljubav i poštovanje, vodilja su u vaspitanju djece. 

- Mislim da mi još uvijek nismo svjesni težine i i jačine riječi koje je predsjednik Srbije uputio Patriciji, prema Banjaluci i našoj Republici - ističe mama brankica Erak.

I zato su djeca najveće blago Repubklike Srpske, oni nas povezuju. Oni vjeruju u budućnost ispunjenu dobrotom, jedinstvom i opstankom svog naroda.