latinica  ћирилица
18/10/2020 |  10:42 ⇒ 13:09 | Autor: SRNA

Završeni Dani pozorišta u Mrkonjić Gradu (VIDEO)

Dani pozorišta u Mrkonjić Gradu završeni su predstavom "TV žur/t/nal i pile i kokoš" Nezavisne scene NUBL.
Dani pozorišta u Mrkonjić Gradu završeni - Foto: SRNA
Dani pozorišta u Mrkonjić Gradu završeniFoto: SRNA

Reditelj predstave Ljiljana Čekić rekla je da je riječ o njenom autorskom projektu, o komediji i parodiji u kojoj se parodiraju neke nove "profesije", kao što su starlete i slično.

- Nažalost, ti ljudi su jako popularni, posebno među mladima koji smatraju da je to najlakši način da steknu materijalna sredstva - rekla je Čekićeva sinoć novinarima.

Ona je izrazila zadovoljstvo što postoje omladinci koji žele da se bave pozorištem i kojima nije uzor sve što je ružno, a produkt je ovog vremena.

12. Dani pozorišta u Mrkonjić Gradu počeli su u srijedu, 14. oktobra, premijerom predstave "Ostajte ovdje" Gradskog pozorišta Mrkonjić Grad. Izvedene su i predstave "Na pučini" Dis pozorišta iz Banjaluke i "Čekaonica za bolje sutra" Dramskog studija "Daske" iz Laktaša.

Direktor festivala Dubravka Nikolić podsjetila je da su Dani pozorišta zbog epidemioloških uslova bili drugačiji nego inače, nisu imali nagradu publike i bio je ograničen broj mjesta u sali.

- Predstave su bile izuzetno dobre, posjećenost i reakcija publike isto tako dobra, što je nama izuzetno drago, jer smo još jednom pokazali da imamo školovanu, edukovanu i pametnu publiku i hvala im - rekla je Nikolićeva.

Organizator Festivala je Gradsko pozorište, a pokrovitelji Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i opština Mrkonjić Grad.