latinica  ћирилица
18/10/2020 |  10:59 ⇒ 12:45 | Autor: RTRS

Farma muznih krava u sklopu Poljoprivredne škole u Bijeljini

Pri kraju je izgradnja Farme muznih krava u bijeljinskoj Poljoprivrednoj školi. Gradska uprava je finansirala izgradnju objekta u vrijednosti od 1,2 miliona KM, a završetak radova očekuje se najkasnije za mjesec dana.

Škola koja će uskoro obilježiti sedam decenija postojanja dobija moderan objekat u kojem će više stotina učenika sticati praktična znanja iz ishrane, smještaja, liječenja i njege životinja.

- Riječ je o farmi krava muzara, a u sklopu objekta imaćemo savremenu ambulantu, učionicu, svlačionice, kupatila gdje će učenici poslije praktične nastave moći da obave higijenu - rekao je Zoran Despotović, direktor Poljopriovredno-medicinske škole.

Učenici ove škole s nestrpljenjem očekuju prelazak u novi objekat. Ova generacija i mnoge prije nje su praktična znanja sticali na staroj farmi.

Objekat je kapaciteta 30 krava muzara, tako da će zadovoljavati sve norme i on je prije svega edukativnog karaktera. Nastavu će obavljati agrotehničari, veterinarski tehničari, agroproizvođači...

Ovo je najmodernija farma muznih krava u BiH, sa svim propratnim prostorijama, učionicama i ambulantom, koje su neophodne za savremeno obrazovanje. Gradska uprava je za izgradnju objekta, koji će koristiti 700 učenika, obezbijedila 1,2 miliona maraka.