latinica  ћирилица
18/10/2020 |  12:37 ⇒ 15:10 | Autor: SRNA

Radojičić: Lauš dobio moderan i značajan objekat

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izrazio je zadovoljstvo što je jedno od najvećih banjalučkih naselja Lauš danas dobilo moderan i savremen dvonamjenski objekat, gdje će biti smještene Policijska stanica i mjesne zajednice Lauš jedan i Lauš dva.
Igor Radojičić - Foto: SRNA
Igor RadojičićFoto: SRNA

Radojičić je naveo da je riječ o oko 1.000 metara kvadratnih iskoristive površine, te da je vrijednost objekta oko 1,38 miliona KM.

- Lauš, kao jedno od najvećih naselja, sa oko 17.000 stanovnika, dobija još jedan veliki i značajan sadržaj, objekat u kojem će biti smještene obje mjesne zajednice, gdje će se moći obavljati svi administrativni poslovi za građane, kao i savremenu policijsku stanicu - rekao je Radojičić nakon što je sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović i ministrom unutrašnjih poslova Draganom Lukačem otvorio ovaj objekat.

On je napomenuo da je ovo samo jedan od značajnih infrastrukturnih projekata koji su u ovom naselju realizovani u posljednjem periodu.

- Lauš je jedan od prostora u gradu koji doživljava veliku transformaciju i u narednom periodu bi trebalo da dobije sasvim novu sliku, sa riješenim komunalnim problemima kanalizacije, saobraćajnica, javne rasvjete, sportsku dvoranu, zelene površine i slično - rekao je Radojičić.

On je napomenuo da je to dio ukupnog ciklusa gradnje u ovom gradu "Banjaluka se gradi", u okviru kojeg se rješavaju najkrupniji infrastrukturni problemi.

      View this post on Instagram

I Lauš se gradi - otvoren novi administrativni centar za obje mjesne zajednice Laus 1 i 2 sa prostorijama za policijsku stanicu, mjesnu zajednicu, rad penzionera, KUD, boraca, gradjana i udruženja, te administrativne usluge gradjanima. Samo jedan od niza projekata koji mijenjaju Laus i poboljsavaju kvalitet zivota : obnova skole, sportska dvorana, kružni kod Sirana, tri dječja igrališta, novi kvart i saobraćajnica preko Voćnjaka ...

A post shared by Igor Radojicic (@i_g_r_a) on Oct 18, 2020 at 3:45am PDT