latinica  ћирилица
18/10/2020 |  13:38 ⇒ 15:32 | Autor: SRNA

Cvijanović: Odluka DNS-a ne može da poremeti izborni proces (VIDEO)

Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je da izlazak DNS-a iz vladajuće koalicije ne može da poremeti izborni proces, niti dalji razvoj i izgradnju Republike Srpske.
Željka Cvijanović - Foto: SRNA
Željka CvijanovićFoto: SRNA

Cvijanović je navela da jeste neobično da se ovo dešava na početku kampanje za predstojeće izbore, ali da bi bilo neobično i da se nastavi neki angažman bez dovoljno iskrenosti i međusobnog povjerenja.

Ona je dodala da je riječ o odluci DNS-a na koju imaju pravo, ali da apsolutno ne stoje stvari koje se adresiraju prema SNSD-u.

- Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali nemate pravo da budete neiskreni, da lijepite etikete i da govorite da vam je neko razvalio političku partiju. Političke partije se čuvaju tako što imaju adekvatno rukovodstvo i strukturu. Ne može vam niko razvaliti partiju, ako vi znate njom da upravljate - poručila je Cvijanović.

Ona je istakla da vladajuća koalicija nastavlja da funkcioniše.

- Naravno, govorim o svima onima koji žele da budu u koaliciji, njih je već mnogo i očekujemo dobre izborne rezultate i saradnju koja će biti jača na lokalnom i na republičkom nivou, te na nivou BiH - dodala je Cvijanović.

Na pitanje šta će biti sa kadrovima DNS-a na brojnim pozicijama, Cvijanović je odgovorila da je jedan scenario da se oni zamijene drugim kadrovima u okviru koalicije, a drugi da promijene mišljenje.

Predsjedništvo DNS-a odlučilo je na jučerašnjoj sjednici da ova stranka izlazi iz vladajuće koalicije u Republici Srpskoj i na nivou BiH.