latinica  ћирилица
18/10/2020 |  14:28 ⇒ 14:33 | Autor: RTRS

Dodik: Zloupotreba položaja, zgrtanje para - sinonim za DNS iz I. Sarajeva (VIDEO)

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da poštuje odluku DNS-a da izađe iz koalicije, ali da ta odluka neće uticati na trenutnu poziciju Vlade Srpske.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Dodik je istakao da mnogi članovi DNS-a najavili da će ostati privrženi koaliciji, ali da će sve biti jasno nakon večerašnjeg sastanka lidera koalicije na kojem će se analizirati odluka DNS-a da istupi iz vladajuće koalicije u Republici Srpskoj i na niovu BiH, a koji će biti održan u Banjaluci u 19 časova.

- Na sastanak je pozvan i gospodin Nešić, ali ne znam da li će doći - rekao je Dodik.

Dodik je rekao da će prvo obaviti telefonski razgovor sa Nešićem kako bi mu rekao da nije pristojno da pripisuje neke stvari drugima koje DNS-u, kako je rekao, već "leže na leđima".

- Priča o gramzivosti, zloupotrebi položaja, zgrtanju para... Ako je neko sinonim za takve stvari, to je onda DNS iz Istočnog Sarajeva. Tamo su uzimali sav monopol od "Puteva" i mnogi časni ljudi iz te stranke od toga nisu imali nikakve koristi - kaže Dodik.

Vrijeme za obračun DNS-a sa tom grupom je bio kada su, kako je rekao, šutali novac na nekom veselju, ali dodao je, to tada nije urađeno.

- Ima jedna narodna izreka: Možeš kako hoćeš, ali ne možeš dokle hoćeš - naglasio je Dodik.