latinica  ћирилица
18/10/2020 |  16:41 ⇒ 20:46 | Autor: RTRS

U Bratunac uloženo 200 miliona KM (VIDEO)

Izgradnja administrativnog centra, graničnog prelaza i bescarinske zone kod novog mosta Bratoljub i ulaganja u infrastrukturu, samo su neki od projekata koji se realizuju na području Bratunca, zahvaljujući sredstvima vlada Srpske i Srbije.
Bratunac - Dodik, Višković - Mlađenović - sastanak - Foto: SRNA
Bratunac - Dodik, Višković - Mlađenović - sastanakFoto: SRNA

O ovome su, u Bratuncu, razgovarali premijer Srpske Radovan Višković, srpski član Predjesništva BiH Milorad Dodik i načelnik opštine Nedeljko Mlađenović.

Novi administrativni centar, zgrada opštine, skupštinska sala - uveliko se grade. Samo u ovaj projekat vlade Srpske i Srbije uložile su oko dva miliona KM.

- Ovo je samo jedan od projekata u koje su Vlada Srpske i Srbije investirali oko 200 miliona KM, a u naredne četiri godine planira se još oko 300 miliona KM - rekao je Nedeljko Mlađenović, načelnik opštine Bratunac.

Osim administrativne zgrade, u Bratuncu je u toku izgradnja graničnog prelaza i bescarinske zone.

- Radujem se da ćemo u martu otvoriti granični prelaz, kao nagovještaj boljitka, ne samo u Bratuncu, nego i okolini - naveo je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Dodik je rekao da je zahvalan mladim ljudima koji imaju želje i volje da rade i ostanu u Bratuncu.

On je dodao da je u dalekom svijetu možda sve lijepo na ovim društvenim mrežama, ali kada se tamo ode počinje surova borba za život, te da zato treba ostati ovdje i boriti se za ovaj način života.

Dodik je istakao da je došao u Bratunac da podrži, prije svega, napore ljudi u izgradnji ovog mjesta i da nesumnjivu podršku ovom važnom mjestu u Republici Srpskoj.

- Želimo da nastavimo raditi sa sadašnjim načelnikom opštine Bratunac Nedeljkom Mlađenovićem, lokalna vlast i Vlada Republike Srpske treba da rade i zajedno stvaraju uslove za bolji život građana ovog kraja - rekao je Dodik.

On je naglasio da je velika stvar da se gradi zgrada opštinske administracije, jer je postojeća, iz vremena Austrougarske, bila veoma trošna i nebezbjedna za korišćenje.

Izgradnja zaobilaznice oko Bratunca i industrijske zone, projekti su koji će biti naredni prioritet vlada i Srpske i Srbije, kaže premijer Srpske Radovan Višković.

- Poslije sastanka kontaktirao sam Malađenovića i rekao da što bude brži, brže ćemo riješiti. Mogu reći da je brzo rezervisao određena sredstva za izgradnju te zone. Ovdje ćemo uz pomoć Srbije dovesti instestitore koji će raditi i otvarati nova radna mjesta - naglasio je Višković.

Višković smatra da će Bratunac ubuduće biti još pogodnije mjesto za život nego što je danas.

Razgovarano je i o projektima drvoprerađivačke industrije i u ulaganjima u sektor poljoprivrede.