latinica  ћирилица
18/10/2020 |  18:51 | Autor: SRNA

Intenzivan rad na sprečavanju krijumčarenja ljudi

Policijska uprava Zvornik intenzivno radi na sprečavanju, otkrivanju i dokumentovanju krijumčarenja ljudi, a migrantska kriza je jedan od aktuelnih problema sa kojima se suočava, saopšteno je danas iz ove uprave povodom Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima.
PU Zvornik (Foto:Rade Jokić/RAS Srbija) -
PU Zvornik (Foto:Rade Jokić/RAS Srbija)

Iz zvorničke Policijske uprave su napomenuli da operativnio pokrivaju veliki dio granične linije sa Srbijom, zbog čega je ovo područje izloženo većem prilivu ilegalnih migranta, a samim tim i pokušajima krijumčarenja.

Tokom proteklih devet mjeseci policijski službenici ove uprave su evidentirali jedno krivično djelo krijumčarenje lica, gdje su žrtve bili ilegalni migranti, a prošle godine je u istom periodu evidentirano sedam takvih krivičnih djela.

Pripadnici Policijske uprave Zvornik svakodnevno, u saradnji sa pripadnicima Granične policije BiH, preduzimaju pojačane aktivnosti sa ciljem odvraćanja od ilegalnog prelaska granice, kao i otkrivanja i dokumentovanja krivičnih djela krijumčarenje lica.

Najavljuju da će pojačane aktivnosti biti nastavljene i u narednom periodu.

Policijska uprava Zvornik apeluje da saznanja u vezi svih oblika trgovine i krijumčarenja lica, naročito djece, građani prijave policijskim službenicima da bi zajedničkom saradnjom spriječili da ta lica postanu žrtve trgovine ljudima.