latinica  ћирилица
18/10/2020 |  19:03 ⇒ 19:22 | Autor: Agencije

Penal, crveni karton i čudna atmosfera – bez pobjednika u 163. derbiju!

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde na stadionu u Humskoj odigrali su 1:1 u 11. kolu Superlige Srbije.

Ovo je bio 163. "vječiti" derbi i ukupno 52. put da je bilo bez pobjednika.

Poslije 11 odigranih kola prva na tabeli ostala je i dalje nepobijeđena Zvezda, kojoj je ovo ujedno i prvi remi ove sezone, sa 31 bodom, dok je Partizan drugi sa 23 boda, koliko ima i Vojvodina.

Obje ekipe su pred meč bile suočene sa problemima – Stankoviću su falili Kanga i Ivanić, a Stanojeviću Bajbek i Holender.

Partizan je imao više od igre u prvom poluvremenu, ali se u drugom situacija drastično promijenila poslije ofanzivnije postavke gostiju.

Posljednji period derbija obilježio je i uzburkanih strasti i nekoliko sukoba, a Zvezda je spriječila da upiše "negativu istoriju" jer da u drugom poluvremenu nije postigla gol bio bi to najduži post ikada od pet derbija bez pogotka.

Dejan Stanković je obećao da će crveno-bijeli da igraju ofanzivno od početka, a tako je i bilo. Falčineli je dva puta pokušao da se približi golmanu Stojkoviću, da bi Nikolić ubacio loptu u peterac, ali niko nije reagovao.

I, dok je Zvezda stezala obruč, Partizan je poveo u petom minutu. Mladi Eraković je napravio početničku grešku, očigledno pod velikim pritiskom vječitog derbija. Prvo je loptu predao Sumi, da bi, u pokušaju da otkloni opanost, uklizao i asitirao vršnjaku Stevanoviću koji je sa desetak metara, lijevom nogom, matirao golmana Borjana.

Trener Aleksandar Stanojević je u 15. minutu morao da zamijeni Sumu koji je bio raspoložen za igru.

Fudbaler Partizana je u duelu sa Sanogom dobio udarac u glavu, tačnije u oko. Doktoru su odmah signalizirali da Suma ne može da nastavi utakmicu, a direktno sa stadiona je prevezen u VMA na pregled. Mjesto na terenu je dobio Lazar Marković koji je bio najavljen u startnoj postavi, ali je Stanojević odlučio da počne sa klupe.

Izlaskom Sume, Zvezda je preuzela sredinu terena i stvorila je nekoliko prilika koje, međutim, nije pretvorila u gol.

Domaćin se orijentisao na kontranapade, pogotovo preko lijeve strane gdje su crno-bijeli napadali mladog Erakovića.

Prvo je Asano prošao, ali je požurio sa centaršutom i ova akcija je propala. Najbolju priliku za 2:0 imao je Lazar Marković u 41. minutu. Dobio je loptu sa svoje polovine, pobjegao je Erakoviću, išao je sam na Borjana i onda katastrofalno šutirao pored gola!

Crveno-bijeli su mogli da kazne promašaj Markovića u posljednjim trenucima meča. Katai je podigao loptu na peterac, Falčineli je uspio da je zahvati samo malo, a ona je prošla za koji centimetar od stative Stojkovićevog gola.

Stanković je početkom drugog dijela na teren izveo ofanzivnijeg Spiridonovića koji je zamijenio rovitog Gavrića.

Šampion je pojačao ritam, a prliku da izjednači imao je Gobeljić koji je pogodio stativu pored već savladanog golmana Partizana. Ostalo je 1:0.

Kontrolisali su igru u drugom dijelu meča gosti i stigli do izjednačenja na 15 minuta do kraja. Miloš Јojić je oborio Sanoga u svom kaznenom prostoru bez skoro ikakvog razloga, a sa kreča je precizan bio Aleksandar Katai.

Iako je Katai odmah otrčao po loptu i odnio je na centar, Zvezda gotovo da do kraja utakmice nije napadala.

A crno-bijeli su "izgorjeli". Imali su pobjedu u džepu da bi se potom sve okrenulo.

Aleksandar Stanojević je bio kivan jer je smatrao da je prije penala Simović dosudio korner koji nije trebalo, dok su se iz lože čuli pogrdni uzvici na račun gostujućeg tima.

Čarki je bilo i na terenu, između Milana Pavkova i Svetozara Markovića nakon jednog duela.