latinica  ћирилица
18/10/2020 |  20:14 ⇒ 21:08 | Autor: RTRS

Dodik: Koalicija ostaje jedinstvena (VIDEO)

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je nakon održanog sastanka sa koalicionim partnerima da koalicija ostaje jedinstvena.
Sastanak Banjaluka - Foto: RTRS
Sastanak BanjalukaFoto: RTRS

- Koalicija ostaje usmjerena kao ostvarivanju Vladinih politika, koje smo zajedno usvojili. Ove političke partije su privržene koaliciji bez namjere da bilo šta mijenjaju u budućnosti, a prostim uvidom u stanje u Narodnoj skupštini jasno je da nema nikakve opasnosti za rad Vlade - istakao je Dodik.

On je rekao da je odluka DNS da izađe iz vladajuće koalicije ishitrena i nepotrebna.

- Prihvatamo stavove DNS. To je njihova odluka - naveo je Dodik i rekao da ipak treba da se sačeka izjašnjavanje opštinskih i gradskih odbora te stranke DNS da li ostaju privrženi dosadašnjoj koaliciji ili ne.

 

Rekao je da od sutra kreće smjene kadrova DNS-a, tamo gdje su pravili probleme.

- Mi smo odlučni na mjere odgovornosti vezano za kadrove iz DNS-a, da već sutra riješimo neka postavljenja koji su pravili proleme u radu same koalicije i to ćemo učiniti saglasno - poručio je Dodik.

Izrazio je zadovoljstvo što je koalicija pokazala spremnost da ostane privržena utvrđenim politikama, koje su bile uspješne.

- Republika Srpska ostaje stabilna i nikakvih poremećaju u tom smislu nema - rekao je Dodik.

On je rekao da je na sastanku bilo riječi i o izbornom procesu, ističući da se suprostavljaju bilo kakvim spekulacijama u vezi samog izbornog procesa.

- Tražimo od bezbjednosnih organa i organizacija da spriječe bilo kakve spekulacije, pogovoto kupovinu ili plaćanje glasova na samim izborima - naglasio je Dodik.