latinica  ћирилица
18/10/2020 |  23:22 ⇒ 19/10/2020 | 12:37 | Autor: RTRS

IK SNSD: Ne odstupati od kategorične borbe protiv kriminala i korupcije

U prostorijama SNSD-a u Banjaluci održana proširena sjednica Izvršnog komiteta SNSD-a na kojoj je bilo riječi o predstojećim lokalnim izborima i o izlasku DNS-a iz koalicije.
IK SNSD - Foto: RTRS
IK SNSDFoto: RTRS

U saopštenju SNSD-a se ističe da je Izvršni komitet jednoglasno usvojio niz zaključaka koji se ponajviše tiču predizborne kampanje.

- Sastanku Izvršnog komiteta prethodio je sastanak svih stranaka koalicije na kojem je usaglašeno da je vladajuća koalicija stabilna i da Vlada Srpske treba da nastavi sa dobrim radom. Skupštinska većina je neupitna i izlazak DNS-a iz koalicije neće imati refleksiju na skupštinsku većinu - naglašava se u saopštenju.

Izvršni komitet SNSD-a konstatuje da je Republika Srpska stabilna i neupitna. Komitet pruža maksimalnu podršku Vladi Republike Srpske u proveđenju svih politika.

Izvršni komitet SNSD-a izražava žaljenje zbog odluke DNS-a o izlasku iz koalicije, ali i prihvata njihovu odluku.

 - SNSD pozdravlja odluke opštinskih i gradskih odbora DNS-a i njihovih poslanika koji su izrazili  želju da ostanu privrženi ideji jake i neupitne Republike Srpske i politikama koje SNSD kreira, a u cilju prosperiteta građana Srpske i jačanja nadležnosti i samostalnosti Republike Srpske - navode iz SNSD-a.

U saopštenju se dodaje da SNSD nema namjeru da odstupa od kategorične borbe protiv kriminala i korupcije bez obzira kome pripadaju kadrovi koji su ogrezli u nedozvoljene radnje.

Naglašava se da Izvršni komitet zahtijeva od kadrova SNSD-a neprikosnovenu borbu protiv kriminala i korupcije.

- Nakon kratkog osvrta na stanje u koaliciji, Izvršni komitet je raspravljao o kampanji i analizirao stanje SNSD-a po gradskim i opštinskim odborima za predstojeće izbore. Komitet je konstatovao da će SNSD ostvariti ubjedljivu pobjedu u najmanje 80 odsto lokalnih zajednica u Republici Srpskoj - navodi se u saopštenju.

Izvršni komitet SNSD-a pozvao je sve nadležne organe da preduprijede i spriječe eventualne izborne manipulacije i nepravilnosti tokom izbornog procesa. 

U saopštenju se naglaša da Izvršni komitet smatra da su najveće nepravilnosti vezane za glasanje poštom, te SNSD zahtijeva od nadležnih organa da ovaj način glasanja izopšte iz izbornog zakonodavstva, kao i da istraže i procesuiraju odgovorne za utvrđene nepravilnosti.

- Izvršni komitet SNSD-a zahtijeva da se razriješe odnosi SNSD-a i DNS-a u Prijedoru i Istočnom Sarajevu, te da Vlada provede kadrovsku politiku u skladu sa novonastalim odnosima - zaključuje se u saopštenju.