latinica  ћирилица
19/10/2020 |  11:11 ⇒ 11:55 | Autor: SRNA

"Čast otadžbine": Izbori određuju kojim će putem srpski narod u budućnost

Udruženje "Čast otadžbine" iz Beograda saopštilo je da će predstojeći izbori sa sigurnošću odrediti put kojim srpski narod u Republici Srpskoj ide u budućnost.
Logo "Čast otadžbine" - Foto: Screenshot
Logo "Čast otadžbine"Foto: Screenshot

- U put opstanka, koji će imati karakteristike stabilne, uvažene i prosperitetne države, koju predvodi predsjednik Milorad Dodik i put nestanka koji predvodi grupa neartikulisanih nazovi političara koji slušaju strani faktor, pri čemu nisu u stanju da prepoznaju bilo kakve procese koji su se desili i dešavaju u svijetu - navodi se u saopštenju.

U ovom udruženju smatraju da razvoj Banjaluke treba povjeritu Igoru Radojčiću i SNSD-u i da u to ne može imati dileme niko ko voli Republiku Srpsku i Banjaluku.

Iz Udruženja "Čast otadžbine" navode da nisu tačne teze "spin majstora" da Radojičić nema šanse za pobjedu poslije odluke DNS-a da izađe iz vladajuće koalicije.

U saopštenju se dodaje da je "bahatost i halapljivost prvog čovjeka DNS-a prijetila da uruši cjelokupni državotvorni trud vodeće koalicije", kao i da su u DNS-u mnogi bili zaprepašteni u koju vrstu turbulencije se ušlo, od jedne stabilne i nadasve odgovorne partije.

- Bez obzira na sve, većina stabilnih članova DNS-a će ostati na putu opstanka Republike Srpske - smatraju u ovom udruženju.

Iz Udruženja ocjenjuju da kandidovanje za gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, za kojeg navode da je "smišljena združena podvala", predstavlja "degradiranje Banjaluke, a posljedično i Republike Srpske".

- Na čelu tih združenih snaga je međunarodna zajednica, sarajevska čaršija i dio vazala u rukovodstvima SDS-a i PDP-a oličenih u Mirku Šaroviću, Branislavu Borenoviću i "penzionisanom engleskom političaru" Mladenu Ivaniću - navodi se u saopštenju.

U Udruženju smatraju da bi izbor ovog kandidata za gradonačelnika Banjaluke značio potcjenjivanje univerzitetskog grada sa najviše akademski obrazovanih ljudi, te zahtijevalo "duži oporavak ovog grada".

U saopštenju se ukazuje da je Banjaluka kao univerzitetski centar posljedično i stjecište najobrazovanijih kadrova svih profila, pa time i najveće bogatstvo Republike Srpske i glavni preduslov za razvoj u svim životnim sferama.